Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atac armat în Bosnia. Trei profesori au fost uciși într-o școală, după o ședință

Cel puțin trei profesori de la o școală din Bosnia și Herțegovina au fost uciși în timpul unei ședințe după ce un bărbat înarmat, suspectat a fi fostul îngrijitor al școlii, a deschis focul în clădire cu o pușcă automată.

Rapoartele afirmă că schimbul de focuri a avut loc la școala Sanski Most Gymnasium din nord-vestul Bosniei în jurul orei locale 10:15. O altă persoană ar fi fost grav rănită în atac și transportată la spital.

Persoanele decedate au fost identificate ca fiind directorul școlii Nijaz Halilović, profesoara de engleză Gordana Midžan și secretara Nisveta Kljunić, potrivit rapoartelor locale, iar investigațiile poliției sunt în curs.

Televiziunea regională N1 a raportat că presupusul suspect, pe nume Mehemed Vukalić, a avut o dispută cu conducerea școlii. Acesta a declarat că a deschis focul asupra directorului școlii și a altor angajați înainte de a încerca să se sinucidă, dar se așteaptă ca acesta să se recupereze după ce și-a autoprovocat o rană în piept după ce a fost dus la spital.

Școlile bosniace sunt închise pentru vacanța de vară, ceea ce înseamnă că nu se țineau cursuri în momentul împușcăturilor.

Regiunea balcanică a fost inundată de arme de calibru mic și armament de la războaiele din anii 1990, parte a destrămării Iugoslaviei. Potrivit unui studiu realizat în 2010 de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, în Bosnia existau aproximativ 750 000 de arme deținute ilegal.

Luna trecută, un veteran a intrat într-un azil de bătrâni dintr-un oraș central liniștit din Croația și a deschis focul, ucigând șase persoane și rănind alte șase.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE