Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Apple, prima companie acuzată de încălcarea Digital Markets Act, legea concurenței din UE

Apple impune restricții dezvoltatorilor de aplicații pentru App Store-ul său, încălcând o nouă lege a Uniunii Europene menită să încurajeze concurența în industria tehnologiei, au declarat luni autoritățile de reglementare de la Bruxelles, potrivit publicației The New York Times.

O nouă escaladare a conflictului dintre Apple și instituțiile UE

Acuzațiile au dus la o nouă escaladare a conflictului dintre Apple, care susține că produsele sale sunt concepute în interesul clienților, și autoritățile de reglementare din UE, care spun că Apple își folosește în mod incorect dimensiunea și resursele considerabile pentru a înăbuși concurența.

Apple este prima companie acuzată de încălcarea Digital Markets Act, o lege adoptată în 2022. După ce au inițiat o investigație în martie, autoritățile de reglementare ale UE au declarat că Apple impune restricții ilegale companiilor care produc jocuri, servicii muzicale și alte aplicații.

Conform legii, cunoscută și sub numele de D.M.A., Apple nu poate limita modul în care companiile comunică cu clienții despre vânzări și alte oferte și conținut disponibil în afara App Store. Compania riscă o sancțiune de până la 10% din veniturile globale, amendă care ar putea ajunge la 20% pentru încălcări repetate, au declarat autoritățile de reglementare. Apple a raportat venituri de 383 de miliarde de dolari anul trecut.

"Astăzi este o zi foarte importantă pentru aplicarea efectivă a D.M.A.", a declarat Margrethe Vestager, vicepreședintele executiv al Comisiei Europene responsabil cu politica în domeniul concurenței. Ea a declarat că politicile App Store ale Apple îi fac pe dezvoltatori mai dependenți de companie și îi împiedică pe consumatori să fie la curent cu oferte mai bune.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE