A fost o săptămână plină pentru inteligența artificială, cu un summit în Marea Britanie și mai multe companii care susțin că modelul lor de inteligență artificială este cel mai bun.
Inteligența artificială (AI) a fost cuvântul săptămânii, cu un summit de două zile în Marea Britanie și companii de tehnologie care au lansat asistenți AI care vă pot ajuta să găsiți un loc de muncă sau să scrieți e-mailuri.
Inteligența artificială a fost desemnată chiar și cuvântul anului 2023 de către Dicționarul Collins.
Iată cele mai recente evoluții din această săptămână în domeniul inteligenței artificiale, precum și tot ce trebuie să știți despre prezentarea modelului de inteligență artificială de către Elon Musk în acest weekend.
Viziunea lui Elon privind inteligența artificială
Startup-ul de inteligență artificială xAI al lui Elon Musk va lansa sâmbătă primul său model de inteligență artificială pentru un grup select, a declarat vineri CEO-ul miliardar pe platforma sa X (fostul Twitter).
Musk și-a înființat propria companie de inteligență artificială în iulie, când a ieșit la iveală OpenAI, care realizează ChatGPT. Musk, care a fost unul dintre primii investitori în OpenAI, a avertizat cu privire la posibilele pericole ale tehnologiei pentru civilizația umană dacă nu este dezvoltată cu controale și echilibre.
Tomorrow, @xAI will release its first AI to a select group.
— Elon Musk (@elonmusk) November 3, 2023
In some important respects, it is the best that currently exists.
Nu știm multe detalii despre ce va fi lansat. Dar Musk a spus: "În unele privințe importante, este cel mai bun care există în prezent".
Site-ul web al companiei spune că scopul AI-ului său este de a înțelege esența universului. În urma dezvăluirii companiei, Musk a declarat că strategia a fost de a face IA cât mai curioasă posibil, în loc ca moralitatea să fie programată în IA.
Asistentul Microsoft Office
Microsoft a pus miercuri la dispoziție noul său asistent Office cu inteligență artificială, contra cost, ceea ce ar putea schimba viața profesională a milioane de utilizatori.
Antrenorul care sugerează daca o cerere de angajare merită timpul angajatorului de pe LinkedIn
LinkedIn a lansat miercuri un chatbot cu inteligență artificială, care îi ajută pe utilizatori să afle dacă o cerere de angajare merită timpul lor și care poate evidenția lipsa de experiență a unui candidat.
Funcționează prin faptul că utilizatorul pune întrebări precum "Sunt potrivit pentru postul respectiv?", iar instrumentul va analiza profilul LinkedIn al utilizatorului pe baza cererii de angajare.
Tehnologia este alimentată de GPT-4 de la OpenAI și a fost disponibilă pentru unele companii premium.
Concurentul Alibaba în China
Unitatea de cloud computing a gigantului tehnologic chinez Alibaba a lansat marți cea mai recentă versiune a modelului său de inteligență artificială (AI), în timp ce își croiește un loc în China pentru a rivaliza cu giganți americani precum Amazon și Microsoft.
Cofondatorul companiei, Joe Tsai, a dezvăluit așa-numitul model AI Tongyi Qianwen 2.0, cel mai recent model lingvistic de mari dimensiuni al său pentru antrenarea chatbots, care funcționează în engleză și chineză.
Compania a anunțat platforma sa de servicii GenAI, care permite companiilor să își construiască propriile aplicații de inteligență artificială generativă folosind propriile date. Acest lucru ar elimina accesul terților la date.