LUMEA DIGITALĂ
Aplicația Threads va fi lansată pe 6 iulie. Platforma lansată de Instagram este o alternativă la Twitter
Varianta Meta pentru Twitter este o nouă aplicație numită Threads, care va fi lansată joi, în timp ce utilizatorii platformei deținute de Elon Musk caută alternative în număr tot mai mare.
Twitter limitează accesul la conținutul de pe platformă. Care este numărul de postări pe care îl mai poate vedea un utilizator într-o zi
Elon Musk a anunţat că va restricţiona temporar numărul postărilor citite pe Twitter pentru a limita colectarea masivă a datelor din reţeaua socială de către companii care le foloseau, în special, pentru a dezvolta roboții care se bazează pe inteligenţa artificială.
O nouă funcție WhatsApp. Utilizatorii își pot transfera datele de pe un dispozitiv vechi, pe un nou telefon, prin scanarea unui cod QR
WhatsApp a anunțat o modalitate nouă și mai rapidă de a transfera datele și conversațiile de pe telefonul vechi pe un telefon nou, printr-o metodă bazată pe coduri QR.
#TheCube - Inteligența Artificială schimbă piața muncii. Ce joburi sunt în siguranță și ce domenii dispar până în 2030
Inteligența artificială evoluează și schimbă lumea. Inclusiv piața muncii. Forumul Economic Mondial spune că 23% dintre joburile existente acum vor arată mult diferit în următorii 5 ani, ca urmare a dezvoltării tehnologiei AI.
Aproape 80% din locurile de muncă ale femeilor sunt amenințate de inteligența artificială generativă, potrivit unui nou studiu
Potrivit unui nou studiu, un număr disproporționat de locuri de muncă ocupate de femei riscă să fie automatizate din cauza apariției inteligenței artificiale generative.
#TheCube - De unde a pornit legenda limbii române, a doua cea mai vorbită limbă la Microsoft: ”Din punct de vedere logic, nu stă în picioare”
De-a lungul timpului, ideea că limba română ar fi a doua cea mai vorbită în cadrul companiei Microsoft s-a propagat în diferite medii: a fost citată în presa internațională, a fost reluată în discursuri ale unor oficiali străini și invocată de politicieni.
#TheCube: Putem cere banii înapoi dacă la festival nu mai ajunge artistul preferat? ”E important să citim termenele și condițiile”
A început sezonul festivalurilor și, dincolo de distracție, apar și problemele. SAGA Festival, la care organizatorul a anunțat în ultimul moment artiști principali care nu vor mai participa, s-a transformat în prilejul perfect pentru ca cei pasionați să se pună la curent cu drepturile pe care le au.
Studiu: Inteligența artificială ar putea fi capabilă să prezică opiniile politice în funcție de cât de atractivi sunt politicienii
Un nou studiu spune că inteligența artificială ar putea fi capabilă să prezică opiniile politice în funcție de felul în care arată politicianul. Specialiștii spun că acest lucru ar putea cauza probleme pe viitor.
#TheCube. Fără știri pe Facebook și Instagram, în Canada: ”Este un fel de șantaj emoțional”
Facebook și Instagram au decis să restricționeze accesul către știri în Canada. Nu pentru că își doreau acest lucru, ci pentru că guvernul canadian a adoptat o lege care obligă platformele să dea bani publicațiilor și televiziunilor care au creat conținutul jurnalistic distribuit.
#TheCube: Două tragedii maritime și o dezbatere. De ce ne interesează mai mult bogații din Titan și mai puțin naufragiul din Mediterană
Dispariția submersibilului Titan a fost amplu dezbătută și chiar s-a transformat în subiect pentru teorii ale conspirației, însă au fost și cei care au reclamat că nu la fel de multe resurse au fost implicate în cazul bărcii cu migranți care a eșuat în apele teritoriale ale Greciei.
Prahova: Prejudiciu de peste 4,7 milioane de dolari într-un dosar de înselăciune cu criptomonede
Prejudiciu de peste 4,7 milioane dolari stabilit de anchetatorii prahoveni într-un dosar de înşelăciuni cu criptomonede. 240 de persoane din întreaga țară urmează să fie audiate la DIICOT Ploiești.
Ce este realitatea virtuală și cum este influențat comportamentul omului în funcție de semnalele de pe rețelele sociale
Cine suntem în viața reală, cine suntem pe Instagram, dar cine suntem pe LinkedIn sau Facebook. De obicei, persoane diferite, însă rar sau chiar deloc ne punem întrebări cu privire la identitatea noastră virtuală.
”Statuia imposibilă” creată de inteligența artificială combină stilurile a cinci mari sculptori. Unde a fost expusă
Inteligența artificială a fost folosită pentru a realiza ”statuia imposibilă". Creația este o îmbinare a stilurilor a cinci maeștri sculptori, printre care Michelangelo, Rodin și Takamura.
DNSC avertizează asupra unei campanii de fraudă prin intermediul SMS-urilor. Care sunt sfaturile experților
Utilizatori din România sunt vizaţi de o campanie de tip "Smishing", tentativă de fraudă care se propagă prin SMS cu mesajul 'Ai un colet', atrag atenţia specialiştii Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC).
Franța caută statutul de lider în domeniul Inteligenței Artificiale. Povestea iCube, din Strasbourg și a robotului care întreabă despre iubire
Franța vrea să fie în avangarda cursei pentru inteligența artificială și va investi, până în 2024, peste 2,5 miliarde de euro în AI. Orașul Strasbourg a devenit în ultimii ani un centru al cercetării în domeniu.
Reuters: Google își avertizează angajații despre riscul folosirii chatboților de tip ChatGPT chiar dacă investește în dezvoltarea inteligenței artificiale
Alphabet, compania-mamă a Google, și-a avertizat angajații în legătură cu modul în care trebui să folosească roboții de chat dotați cu inteligență artificială, inclusiv propriul chatbot Bard, în contextul în care promovează această noua tehnologie la nivel mondial.
Un grup de foști angajați Twitter lansează platforma de socializare unde utilizatorii sunt încurajați să se poarte frumos
Spill este noua platformă de socializare care a fost lansată de un grup de foști angajați ai Twitter. Pentru că încă nu dispun de resurse pentru a modera riguros conținutul, administratorii aplicației vor implementa un scor de reputație.
AI, reglementată în UE. Printre restricțiile adoptate: interzicerea recunoașterii faciale bazate pe inteligența artificială, în spații publice
Parlamentul European a votat, miercuri, adoptarea primei legislații care reglementează utilizarea inteligenței artificiale în statele membre. Este prima reglementare de acest fel la nivel mondial.
Inteligența artificială, noi reglementări în UE. Euronews România relatează de la Strasbourg despre cele mai importante momente ale dezbaterii
Inteligența artificială este deja pretutindeni, iar dezvoltarea tehnologiei este galopantă, spun experții. În mâinile potrivite, inteligența artificială poate să ne îmbunătățească viețile, însă nu toți au intenții bune.
Twitter se pregătește să renunțe la codul UE de bune practici privind dezinformarea. Vera Jurova: ”Au ales calea confruntării directe”
În octombrie 2022, Elon Musk a achiziționat platforma Twitter și a postat un anunț: "Pasărea a fost eliberată". De atunci, miliardarul american a anulat mai multe regulamente privind conținutul și moderarea acestuia.
UE şi Statele Unite anunţă un cod de conduită comun pentru Inteligența Artificială
Uniunea Europeană (UE) şi Statele Unite au anunţat miercuri un proiect de cod de conduită comun cu privire la Inteligenţa Artificială (AI) deschis ţărilor democratice, care ar urma să se aplice în mod voluntar în acest sector.