SĂNĂTATE
În căutarea medicamentelor. România se află în stare de alertă epidemică, din cauza gripei
Medicamentele pentru copii folosite în tratarea virozelor sau cele împotriva gripei se găsesc mai greu în unele farmacii, așa cum reiese și din imaginile pe care ni le-au trimis telespectatorii Euronews.
COVID-19: Oferă China suficiente informații despre situația îmbolnăvirilor din țară?
În timp ce COVID-19 face ravagii în China, alte țări și Organizația Mondială a Sănătății solicită guvernului chinez să împărtășească mai multe date despre epidemie. Unii spun chiar că multe dintre cifrele pe care le raportează sunt lipsite de sens, potrivit AP.
UPDATE: Stare de alertă epidemică și recomandări, nu restricții. Școlile se redeschid normal, luni
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, joi, că în România va fi decretată o stare de alertă epidemică, iar autoritățile au decis să nu declare epidemia de gripă deoarece acest lucru ar fi implicat introducerea de restricții.
Criză profundă în sistemul de sănătate britanic. Un înalt oficial spune că 500 de vieți sunt în pericol săptămânal
Un oficial de rang înalt din domeniul sănătății din Marea Britanie a avertizat că o criză în curs de desfășurare în cadrul Serviciului Național de Sănătate al țării pune în pericol până la 500 de vieți pe săptămână.
Sănătatea, încă o promisiune. România a intrat în 2023 fără spitale noi finanțate de stat
Sute de milioane de euro pierduți, niciun spital public nou și dispute politice între decidenți. Sănătatea a fost și in 2022 un șir de promisiuni și amânări. Iată cum arată retrospectiva sistemului medical în anul care tocmai a trecut.
Operație de 20 de ore. Medicii au reuşit să replanteze braţele unei fete de 15 ani, victima unui accident din Iași
O echipă de medici de la Spitalul pentru Copii "Sfânta Maria" din Iaşi a reuşit, după 20 de ore petrecute în sala de operaţie, să replanteze braţele fetei de 15 ani, una dintre victimele care se afla într-un autocar răsturnat la intrarea în municipiul Paşcani în noaptea de vineri spre sâmbătă.
Ce l-a determinat pe Papa Francisc să își semneze demisia
Papa Francisc a dezvăluit, într-un interviu publicat duminică, faptul că a semnat în urmă cu aproape 10 ani o scrisoare de demisie în cazul în care se va confrunta cu probleme de sănătate care nu-i vor permite să-şi îndeplinească atribuţiile.
România, în criză de sânge: Care sunt beneficiile donării de sânge și câte vieți se pot salva
Suntem în Săptămâna generozității. Cu această ocazie, în București, mai multe ONG-uri au organizat o campanie de donare de sânge. România este plasată la coada clasamentului european la numărul de donatorilor de sânge. Ponderea este de sub 2%, mai puțin de jumătate față de media europeană.
70% dintre români au probleme cu dinții. Ce îi determină pe români să aștepte până în ultimul moment pentru a trata afecțiunile dentare
70% dintre români au probleme cu dinții, arată cele mai recente studii. Frica de dentist și lipsa banilor îi fac pe români să aștepte până în ultimul moment pentru a-și trata aceste afecțiuni. Majoritatea pot fi prevenite prin simplul periaj al dinților și vizite periodice la medicul stomatolog.
A crescut comerțul ilegal de țigarete. Care este motivul
Chiar dacă fumatul este tot mai restricționat în Europa, comerțul ilegal de țigarete a crescut anul trecut în spațiul comunitar. Aproximativ 4% a fost creșterea în 2021 față de anul precedent. Principala sursă a creșterii alarmante a fost producția de țigarete contrafăcute.
Ministerul Sănătății stabilește un nou program pentru vizitele în spital. Durata maximă va fi de 30 minute
Ministerul Sănătății scoate în dezbatere publica un nou proiect care ar schimba regulile referitoare la programul vizitelor în spitale. Va exista un orar bine stabilit, iar durata acestora nu va depăși 30 de minute.
Calitatea vieții a crescut în România. Pe ce poziție se află țara noastră în clasamentul privind Indicele de Progres Social
România nu mai este pe ultimul loc în Uniunea Europeană în clasamentul privind Indicele de Progres Social. Țara noastră a urcat o singură poziție în acest clasament, fiind acum pe penultimul loc.
YouTube: Conturile medicilor vor fi certificate, în încercarea de a limita dezinformarea
Compania gigant specializată în partajarea de conţinut video online a anunţat joi că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere pe teme legate de sănătate.
Românii cu psoriazis suferă în tăcere. Doar 50% dintre cazuri sunt diagnosticate și tratate
Există persoane care nu se simt confortabil să poarte haine care lasă mâinile și picioarele să se vadă, nici să rămână în costum de baie când merg la piscină. Persoanele care se confruntă cu o boală cronică numită psoriazis sunt foarte sensibile la aspectul lor.
O nouă subvariantă Omicron, aşteptată să provoace o creştere a numărului cazurilor de COVID-19 în Europa
Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) a avertizat vineri asupra răspândirii unei noi subvariante Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2, care este aşteptată să provoace în săptămânile următoare o creştere a numărului cazurilor de COVID-19 în Europa.
Criză de medici în spitalele din Italia. Zilnic șapte medici părăsesc sistemul
Spitalele din Italia se confruntă cu o adevărată criză de medici de urgență, iar situația tinde să se complice din cauza plecărilor frecvente din sistem. Pe lângă problema salarizării, mediul stresant de lucru îi face pe mulți doctori să renunțe.
Ziua Sănătății Mintale: Cum provoacă războiul din Ucraina traume psihologice pentru milioane de oameni
Deși este de înțeles faptul că războiul Rusiei din Ucraina a acaparat în mod normal titlurile pe toate paginile publicațiilor, astăzi, situația celor care trăiesc în mijlocul vărsării de sânge este pusă în centrul atenției.
STUDIU: Mâncatul la ore târzii te face mai flămând și crește riscul de obezitate
Un nou studiu a descoperit că mâncatul la ore târzii în timpul nopții crește foamea, reduce arderea caloriilor și este de fapt capabil să modifice metabolismul adulților supraponderali sau obezi, mărindu-ne grăsimea corporală.