RĂZBOI
Care mai este puterea militară a Rusiei? Diferența de armament dintre gruparea Wagner și Forțele Armate ruse
Revolta liderului Wagner părea de la început una fără sorți de izbândă, au estimat analiștii militari. În timp ce Forțele Armate ale Rusiei numără peste două milioane de soldați, Evgheni Prigojin susține că are 25 de mii de oameni în subordine.
Evgheni Prigojin, despre Ministerului rus al Apărării după atacul cu drone asupra Moscovei: Sunt profund indignat că aceste lepădături stau liniştite
Evgheni Prigojin a venit cu o reacție foarte dură la adresa Ministerului rus al Apărării, acuzând "lepădăturile" din această instituţie că au permis atacul ucrainean cu drone efectuat anterior asupra Moscovei.
Renault FT-17: 105 ani de când armata a pus în funcțiune primul tanc cu o turelă complet rotativă într-o luptă
Renault FT-17 a fost primul tanc desfășurat vreodată în luptă cu armament montat într-o turelă complet rotativă. Este un tanc francez din Primul Război Mondial, fiind folosit pentru prima dată de armată la 31 mai 1918. Acest concept nou a devenit baza pentru dezvoltarea ulterioară a tancurilor.
Și-a lăsat familia la granița cu România și a plecat la luptă. Tulburătoarea poveste a lui Ruslan Lastivka
Ruslan Lastivka, un bărbat din Kiev, filmat de echipa Euronews, în momentul în care s-a despărțit de familia sa la granița cu România, acum un an, a povestit cum s-a schimbat viața lui de la acel moment.
Tranșee săpate de forțele ruse, pe lângă centrala Zaporojie. Experți: orice deteriorare a centralei ar putea avea consecințe grave
În ultimele săptămâni, forțele militare ruse au consolidat pozițiile defensive în interiorul și în jurul centralei nucleare Zaporojie din sudul Ucrainei, au declarat patru martori, înaintea unei contraofensive așteptate în regiune.
Reuters: NATO schițează planuri pentru un conflict cu Rusia, pentru prima dată de la încheierea Războiului Rece
La summitul de la Vilnius, care va avea loc în iulie, liderii NATO vor aproba mii de pagini de planuri militare secrete care vor detalia, pentru prima dată de la Războiul Rece încoace, modul în care alianța va răspunde unui atac rusesc.
A 26-a zi de război pentru putere în Sudan. Explozii puternice au zguduit capitala Khartoum
Explozii puternice au zguduit miercuri dimineaţa Khartoum, în cea de-a 26-a zi de război pentru putere în Sudan între militari şi paramilitari, în condiţiile în care niciun coridor umanitar nu a fost aprobat deocamdată de negociatorii din cele două tabere.
Kremlinul ordonă producția mai mare de muniții. Trupele rusești "rămân fără arme”
Șeful Apărării din Rusia a cerut unei companii de stat să își dubleze producția de rachete, în contextul în care se anunță o posibilă contraofensivă ucraineană, iar ambele părți implicate în războiul care durează de 14 luni pare că se confruntă cu o criză de muniție.
Criză umanitară în Sudan, pe fondul războiului. ONU vorbește despre un val de refugiați de peste 800.000 de oameni
Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și-a reluat parțial activitatea în Sudan pentru a-i ajuta pe civilii puternic afectați de luptele dintre cele două facțiuni militare.
Colete-cadou pentru veteranii şi văduvele de război. Cadourile, distribuite în cadrul campaniei "Recunoştinţă veteranilor de război"
Poșta Română a distribuit peste o mie de colete-cadou din partea Statului Major al Forţelor Terestre pentru toţi veteranii şi văduvele de război, în semn de recunoştinţă pentru cei care sărbătoresc, sâmbătă, Ziua Veteranilor de Război.
Atac masiv cu rachete, în Ucraina. S-au auzit explozii în Kiev, iar un bloc de locuințe din orașul Uman a fost lovit
Ucraina a fost lovită de un atac masiv cu rachete în ultimele ore. Sirenele antiaeriene au răsunat pe întreg teritoriul țării, iar în mai multe regiuni, inclusiv în Kiev s-au auzit explozii, și oamenii au fost îndemnați să se ascundă în adăposturi.
Dmitri Medvedev: O "împărţire liniştită" a Ucrainei este "mai bună" decât un război mondial. Ce spune despre România
Dmitri Medvedev a subliniat că o "împărţire liniştită" a Ucrainei este "mai bună" decât un război mondial şi a invocat în context "aspiraţii" în acest sens ale Poloniei, Ungariei şi României.
Studenții străini, obligați să se întoarcă în Ucraina pentru examen: ”Testarea a fost oprită de 7 ori”
Studenții străini din țări africane și asiatice care au fugit din Ucraina atunci când Rusia a început invazia ilegală s-au plâns că au fost forțați să se întoarcă în țara devastată de război pentru a susține examenele importante.