PREȚURI
Compensarea carburanților, prelungită până la finalul anului. Cât costă acum un litru de benzină și motorină
Prețul benzinei a scăzut, pentru prima oară în ultimele luni, sub pragul de 7 lei pentru un litru. Și prețul motorinei a coborât până la 8,09 lei, după ce a fost aplicată măsura compensării cu 50 de bani.
Compensarea carburanților, în discuție. Coaliția de guvernare va lua o decizie privind compensarea prețurilor
Guvernul României ia în calcul noi măsuri pentru compensarea prețului carburanților. Coaliția are pe masă și argumente care susțin că decizia din vară, și anume compensarea cu 50 de abni, și-a produs deja efectele și nu va mai fi nevoie de ea după 30 septembrie.
Guvernul promite reducerea consumului de energie cu 15 procente
Guvernul își propune să scadă consumul lunar de energie al populației cu 15 procente și îi îndeamnă pe oameni să facă economii. Prim-ministrul îi sfătuiește pe români să renunțe la aparatele cu un consum ridicat de energie și să monteze becuri LED în locuințe.
Septembrie, ultima lună de compensare cu 50 de bani a prețului carburanților
Suntem în ultima lună în care benzinăriile reduc cu 50 de bani la litrul de carburant. Sunt două luni de când se aplică schema de compensare, suportată în mod egal de stat și de benzinari. Prețurile benzinei și motorinei sunt acum sub cele de dinaintea acordării acestei reduceri la pompă.
Comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, crede că plafonarea preţurilor la energie va duce la diminuarea inflaţiei în 2023
Inflaţia în Europa ar trebui să se modereze în 2023 dacă măsurile luate pentru a plafona preţurile la petrolul şi gazele naturale ruseşti se vor dovedi eficiente, a declarat sâmbătă comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni.
România, țara carburanților scumpi. Prețurile la pompă au crescut cu o treime de la începutul anului
Plătim mai mult cu 30% pe fiecare litru de carburant față de începutul anului. Coaliția ia în calcul să renunțe la măsurile de reducere a prețului la pompă. România, aflată până anul trecut între statele cu cele mai scăzute prețuri la carburanți din Uniune, a ajuns acum în topul celor mai scumpe.
Se anunță o iarnă grea în țară. În timp ce prețul gigacaloriei crește, mulți români aleg să se debranșeze
România se pregătește de cea mai scumpă iarnă din ultimii ani. Prețul gigacaloriei a fost sau va fi majorat în aproape toată țara, ceea ce se va traduce prin facturi mai mari. Între timp, tot mai mulți români aleg să se debranșeze.
Noi impozite în energie. Propunerea ar înseamnă o supraimpozitare a profiturilor
Guvernul ar putea lua în calcul o impozitare a întregului lanț de producție, intermediere și furnizare din energie. Ministrul energiei, Virgil Popescu, care a anunțat această propunere, după ședința Executivului, a respins totodată posibilitatea scăderii TVA pentru acest domeniu.
Prețul petrolului a scăzut, dar la benzinărie carburanții nu au fost ieftiniți
De o lună, șoferii români plătesc sub opt lei/litru pentru benzină, după aplicarea măsurii compensării prețului cu 50 de bani, dar și pe fondul ieftinirii țițeiului pe bursele internaționale. Totuși, cotația petrolului a scăzut mai mult decât s-a văzut la pompă în România.
Suedia: Companiile și gospodăriile primesc bani pentru a compensa majorarea facturilor la energie
Guvernul suedez a anunţat miercuri că va acorda companiilor şi gospodăriilor aproximativ 60 de miliarde de coroane (5,8 miliarde de dolari), pentru a atenua povara creşterii preţului electricităţii.
Rusia: Preţul mediu de export al gazelor va fi mai mult decât dublu în 2022
Rusia estimează că preţul său mediu de export al gazelor va fi mai mult decât dublu anul acesta, la 730 dolari per 1.000 metri cubi, înainte de a scădea gradual până la finalul lui 2025, deoarece exporturile prin gazoducte sunt în declin, se arată în previziunile Ministerului Economiei.
AEI: Prețurile electricității și gazelor vor atinge în această iarnă valori nemaiîntâlnite
Preţurile gazelor şi, implicit, ale electricităţii vor atinge în această iarnă valori nemaiîntâlnite şi foarte mulţi consumatori industriali vor falimenta, se arată într-o analiză a Asociaţiei Energia Inteligentă, remisă, miercuri.
ONU: Prețurile alimentelor la nivel mondial „au scăzut semnificativ” în iulie, dar sunt în creștere față de anul trecut
Prețurile alimentelor la nivel mondial „au scăzut semnificativ” în iulie, dar sunt în continuare în creștere față de anul trecut, a anunțat vineri Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).
VIDEO | Protest pe bicicletă față de prețul benzinei la Iași
Protest inedit la Iași față de scumpirea carburanților. Un grup de localnici a făcut turul benzinăriilor din oraș pe bicicletă în încercarea de a atrage atenția că prețurile la benzină și motorină ar putea scădea dacă cererea va fi mai mică.
Ministrul Agriculturii: Posibilă majorare a prețului pâinii, pe fondul creșterii costurilor de producție
Petre Daea, estimează că pâinea va costa mai mult în acest an, întrucât toate costurile de producţie sunt mai mari, inclusiv cele de obţinere a recoltei de grâu. Potrivit ministrului, fermierii vor vinde grâul la un preţ majorat pentru a putea să îşi acopere cheltuielile de până acum.
Țările din Europa care îi ajută pe oameni să compenseze costul vieții
Pe măsură ce prețurile la energie cresc vertiginos, în timp ce salariile rămân neschimbate, unii trăiesc din salariu în salariu, iar alții sunt nevoiți să decidă dacă să își cheltuiască fondurile limitate pentru a apinde lumina în casă sau pentru a umple frigiderul.
Spania vrea să impună o taxă de 4,8% pe bănci pentru a contracara creșterea costului vieții
Spania vrea să taxeze suplimentar băncile pentru profiturile excesive realizate din dobânzi şi comisioane percepute clienţilor. Aceasta este cea mai curajoasă mişcare împotriva băncilor luată de o importantă ţară membră a Uniunii Europene pentru a contracara creşterea costului vieţii.
Românii iau în calcul montarea instalațiilor GPL, alternativa mai ieftină și mai verde a benzinei
Această trecere la un carburant neconvențional are și avantaje, dar și dezavantaje. În Europa, în țări precum Germania, Spania și Franța aceasta piață a explodat. În România tendința este în creștere, 5% dintre șoferi folosesc acest combustibil.
Prețuri mari la mâncare în Germania. Tot mai mulți oameni apelează la băncile de alimente
Inflația din Germania provoacă o criză socială dramatică care s-ar putea agrava în următoarele luni. Avertismentul vine de la șeful Institutului German de Cercetări Economice, care spune că este nevoie de găsirea de soluții permanente.