Articole scrise de Oana Stoica
Noile vaccinuri împotriva COVID-19, eficiente și împotriva tulpinii omicron
Două vaccinuri împotriva coronavirusului, modificate pentru a combate tulpina omicron, au fost aprobate pentru folosire în Uniunea Europeană. Agenția Europeană pentru Medicamente recomandă folosirea vaccinurilor de la Pfizer-BioNTech și Moderna.
Tanczos Barna, despre amânarea sistemului de garanție-returnare: „Recunosc că a fost un termen extrem de optimist”
Sistemul de reciclare prin returnarea recipientelor la magazine contra 50 de bani nu va fi introdus de pe 1 octombrie, termenul inițial al proiectului. Ministrul Mediului Tanczos Barna a fost invitat în platoul Euronews România și a vorbit despre sistemul de garanție-returnare.
Inginerii transformă palele vechi ale turbinelor eoliene în ursuleți gumați și scutece
Ingineri din SUA au inventat un nou tip de rășină, materialul care îmbracă palele turbinelor, care ar putea fi reutilizat pentru a face blaturi, faruri de mașină, unelte electrice, scutece și chiar ursuleți gumați.
Danemarca și Germania aprobă un centru eolian în Marea Baltică pentru a compensa lipsa gazelor rusești
Danemarca declară că va crește energia eoliană offshore planificată pentru a ajuta Europa să își limiteze dependența de gazul rusesc. Proiectul se va conecta la rețeaua germană și ar trebui să fie capabil să furnizeze energie electrică pentru 4,5 milioane de locuințe europene în 2030.
Aventura vieții pentru doi vloggeri români, care traversează continentul african cu mașina
Un cuplu din Arad a plecat într-o uimitoare aventură. Alecsandra și Adrian și-au propus să traverseze continentul african cu mașina. Până acum, au străbătut Algeria, Mauritania, Senegal, Gambia, Guineea, și se află în Coasta de Fildeș.
Se scumpește berea la Oktoberfest. Producătorii germani de bere dau vina pe creșterea prețului la energie
Peste mai puțin de o lună, în inima orașului München, se vor ridica din nou paharele la cea mai mare petrecere a berii din lume. Însă vestea bună vine la pachet cu o creștere a prețurilor la bere.
Doi polițiști bulgari morți după ce un autobuz cu migranți a trecut printr-un blocaj rutier
Doi ofițeri de poliție bulgari au fost uciși joi dimineața în timp ce încercau să oprească un autobuz în care se aflau migranți care intraseră ilegal în țară, a declarat un oficial de rang înalt din cadrul Ministerului de Interne.
Italia: Ai putea fi plătit cu 15.000 de euro pentru a te muta în Sardinia. Care sunt condițiile?
Dacă v-ați dorit vreodată să vă mutați pe o insulă însorită, acum aveți ocazia. Sardinia oferă oamenilor o sumă uriașă, de 15.000 de euro, pentru a se muta. Insula italiană, a doua ca mărime din Marea Mediterană, se mândrește cu plaje fine, cer albastru și ape turcoaz.
Cel mai tânăr pilot care a zburat singur în jurul lumii. Mack a vizitat 52 de țări de pe cinci continente
Un adolescent de 17 ani a devenit cel mai tânăr pilot care a zburat singur în jurul lumii. El a pilotat un avion de dimensiuni mici, care a aterizat în Bulgaria, unde și- a început călătoria în urmă cu cinci luni.
Seceta scoate la iveală urme de dinozauri în Texas. Urmele, vechi de peste 113 milioane de ani
Parcul de stat Dinosaur Valley de lângă Fort Worth, Texas, a descoperit urme de dinozauri care au fost acoperite de apă și sedimente. Urmele datează de peste 113 milioane de ani și au fost găsite pe o porțiune în care râul Paluxy a secat.
Japonia vrea să relanseze industria nucleară
Japonia intenționează să construiască reactoare nucleare de ultimă generație, anunță premierul Fumio Kishida. Declarația vine pe fondul problemelor mondiale în domeniul energiei, dar și al tensiunilor și protestelor în acest domeniu în Japonia.
VIDEO | Șase luni de război: Un preot înmormântează sute de civili găsiți în gropi comune
Se împlinesc șase luni de când Rusia și-a lansat invazia în Ucraina și încă nu se întrevede sfârșitul conflictului. Părintele Andriy din orașul devastat Bucha a fost însărcinat să îngroape cadavrele a sute de civili găsiți în gropi comune.
Medicii rămân în orașele afectate de războiul din Ucraina: „Oamenii au nevoie de noi”
Doctor Ilona Butova aproape că pare a fi din alt film, îmbrăcată în uniforma bine călcată, în timp ce trece printr-un cadru de ușă care atârnă de un perete dărâmat. Înainte, acolo obișnuia să fie un birou administrativ al spitalului din Zolociv.
Turcia îi cere Suediei să extrădeze „terorişti”, dacă vrea să adere la NATO
Suedia trebuie să extrădeze „terorişti” dacă vrea să adere la NATO, a susţinut joi ministrul turc al justiţiei Bekir Bozdag. Reacția a venit după anunţul, considerat dezamăgitor de către Ankara, cu privire la o primă extrădare către Turcia a unui cetăţean turc.
A-books sau cărțile cu realitate augmentată, inovația care ar putea revoluționa modul în care citim
Universitatea Surrey anunță cea mai recentă versiune a unui proiect de cercetare care încearcă să combine cele mai bune caracteristici ale cărților fizice și electronice: „cărțile augmentate” sau „a-books”.
Un nou test de salivă poate detecta semnele timpurii ale cancerului oral și de gât cu o precizie de 90%
Un nou test care utilizează inteligența artificială pentru a detecta cancerul oral și de gât din mostre de salivă a fost lansat în Statele Unite, în speranța că acest dispozitiv ar putea schimba viitorul detecției cancerului oral și de gât.
Pești morți pe fluviul care traversează Polonia și Germania. Ecologiștii se tem de o posibilă substanță toxică în apă
Un număr uriaș de pești morți au ajuns pe malurile fluviului Oder, care traversează Polonia și Germania. Conservatorii au solicitat o anchetă în urma descoperirii peștilor, pe o porțiune de râu care curge între Germania și Polonia.
Coca-Cola, pierdere de 190 de milioane de euro, după ieșirea din Rusia
Coca-Cola HBC anunță o pierdere de 190 de milioane de euro în prima jumătate a anului. Cauza este dată de costurile asociate cu afacerile sale din Rusia, după ce a încetat să mai vândă băuturi acolo, ca urmare a invaziei din Ucraina.
Studiu | Apa de ploaie nu este potabilă din cauza unor „substanțe chimice veșnice”
Apa de ploaie nu este potabilă din cauza unor „substanțe chimice veșnice”, potrivit unui studiu. Substanțele perfluoroalchilate și polifluoroalchilice (PFAS) reprezintă o mare familie de substanțe chimice create de om, care nu apar în natură.