Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Wizz Air a lansat un abonament anual pentru zboruri nelimitate. Cât costă și care sunt regulile

Wizz Air a anunțat că lansează un serviciu de abonament care oferă zboruri nelimitate celor care se înscriu.

Programul "all you can fly" al companiei maghiare Wizz Air este oferit la un preț introductiv pentru o perioadă limitată.

Abonamentul pe un an costă 499 EUR până la 16 august, urmând să crească la 599 EUR.

Abonamentul include toate zborurile din rețeaua internațională substanțială a companiei, care are aproximativ 950 de rute în Europa, Africa de Nord, Orientul Mijlociu și Asia.

Cum va funcționa sistemul - și există vreo șmecherie?

Ca în cazul oricărui abonament, este important să verificați scrisul mic înainte de a vă grăbi să vă înscrieți.

În ciuda faptului că oferta Wizz Air are un raport calitate-preț excelent pe hârtie, prețurile mici ale biletelor de avion ale companiei aeriene low-cost înseamnă că cei care vor beneficia de abonament vor trebui să fie pasageri relativ frecvenți.

Deși, din punct de vedere tehnic, întreaga rută este deschisă tuturor deținătorilor de abonamente, este posibil să rezervați zboruri doar cu 72 de ore înainte de ora de plecare, ceea ce înseamnă că călătorilor de ultim moment nu li se va garanta un loc.

Acest lucru ar putea cauza un blocaj atunci când sistemul de intrare/ieșire (EES) al UE va intra în vigoare în toamna acestui an, întrucât companiile aeriene vor fi obligate să transmită informații despre pasageri cu 48 de ore înainte de plecare, în caz contrar riscând amenzi.

Din cauza intervalului scurt de timp, nu este potrivit nici pentru persoanele cărora le place să planifice din timp.

Pe lângă taxa de abonament, fiecare deținător de abonament va trebui să plătească o taxă forfetară suplimentară separată de 9,99 EUR pentru fiecare zbor, ca taxă suplimentară înainte de călătorie.

De asemenea, nu sunt incluse costurile pentru bagaje și selectarea locului, care pot varia de la câțiva euro la peste o sută, în funcție de greutatea bagajului și de sezonul în care se călătorește.

Veți economisi bani cu abonamentul all-you-can-fly?

Cu toate acestea, dacă ați putea utiliza la maximum abonamentul, ați putea face o economie semnificativă, în special în sezonul de vârf - dacă există disponibilitate.

În prezent, o călătorie de ultim moment dus-întors la Istanbul vă costă în jur de 250 EUR, ceea ce înseamnă că două astfel de călătorii ar însemna că abonamentul s-a amortizat.

Dacă nu aveți nevoie de zboruri nelimitate, Wizz Air are deja opțiunea unui Multipass, care este taxat lunar.

Aceste zboruri, care trebuie rezervate cu cinci zile înainte de plecare, pleacă din Austria, Bulgaria, Cipru, Ungaria, România, Regatul Unit, Emiratele Arabe Unite, Albania, Polonia și Italia.

Prețurile lunare variază de la 34,99 € la 64,99 €, în funcție de țara din care zburați - și oferă un zbor dus în fiecare lună către toate destinațiile internaționale. În ciuda faptului că este taxat în fiecare lună, există un angajament de 12 luni pentru fiecare dintre aceste abonamente, de asemenea.

Sunt programele de zbor nelimitat un pas înapoi în ceea ce privește sustenabilitatea?

În timp ce Wizz Air a înregistrat cea mai slabă punctualitate timp de trei ani consecutivi într-o analiză a datelor Autorității Aviației Civile (CAA) realizată de PA News, aceasta a fost desemnată "Cea mai durabilă companie aeriană low-cost" pentru al patrulea an consecutiv la World Finance Sustainability Awards 2024.

Având în vedere că noul său program încurajează zborurile neîntrerupte, ar putea pierde acest titlu.

Unii ecologiști și-au exprimat consternarea cu privire la noua schemă.

"Decizia Wizz Air de a lansa un serviciu de abonament "all-you-can-fly" în mijlocul unei crize climatice este ca și cum ai adăuga lemne la un foc care arde", a declarat pentru Euronews Travel Hannah Lawrence, purtătoare de cuvânt a grupului de campanie Stay Grounded.

Ce are de spus Wizz Air despre serviciul de abonament?

"Suntem încântați să fim primii care introducem acest abonament unic pentru călătorii din Europa. Abonamentul le va oferi clienților sute de opțiuni de călătorie spontane pentru un preț fix, oferindu-le libertatea de a zbura oricând este convenabil, fără a plăti suplimentar.", spune Silvia Mosquera, purtător de cuvânt al Wizz Air.

Pe site-ul său, compania de zbor adaugă: "După ce ați plătit cu succes abonamentul Wizz All You Can Fly, puteți începe să vă rezervați zborurile imediat."

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE