Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Surse: Exercițiul Sabrinei Voinea va fi reanalizat. Mesajul primit de Nadia Comăneci de la președintele FIG

Exercițiul la sol al Sabrinei Voinea va fi reanalizat, după ce Nadia Comăneci a trimis marți dimineață mai multe solicitări președintelui Federației Internaționale de Gimnastică, relatează Andrei Nourescu, trimisul special al Euronews România la Paris.

Andrei Nourescu, trimisul special Euronews România la JO 2024: ”Nadia Comăneci a trimis în această dimineață mai multe solicitări președintelui Federației Internaționale de Gimnastică, Morinari Watanabe. Acesta i-a răspuns că FIG va revizui acest exercițiu. Se vor uita din nou pe exercițiul Sabrinei Voinea să se vadă într-adevăr dacă a fost o neregulă”

Nadia Comăneci a susținut încă de luni cauza gimnastelor din România deoarece ea a publicat pe profilul ei de Twitter imagini despre cele întâmplate în finala de la sol de la JO 2024.

Andrei Nourescu, trimisul special Euronews România la JO 2024: ”Cred că se uita Nadia Comăneci de zeci de ori la acele imagini în reluare și cu zoom pe călcâiul Sabrinei Voinea care nu a depășit spațiul regulamentar de concurs.

A trimis aceste imagini și la Federația Internațională de Gimnastică și președintelui Watanabe și către arbitrii care ar trebui să vadă acele imagini.

Dinspre președintele FIG a venit acest mesaj; că ține foarte mult la Sabrina, că este un adevărat star”.

Nadia Comăneci: ”Trebuie să clarificăm pentru Sabrina, pentru că acest copil a muncit foarte mult”

Într-un interviu acordat Euronews România, Nadia Comăneci a declarat modul în care Sabrina Voinea a fost punctată la exercițiul de la sol reprezintă ”dilema cea mare”.

”La mine dilema cea mare este Sabrina Voinea pentru că toată lumea nu știa ce se întâmpla cu deducția de o zecime. Este o deducție în neutru, minus o zecime care se dă de obicei când ești afară din covor.

M-am uitat acum la video, la colțuri, la video-ul pe care l-a trimis NBC-ul. Nici ei nu au înțeles de ce a fost acea deducție. Am întrebat șefa arbitrelor și a spus că a pus călcâiul. Nu am văzut vreo poză că a pus călcâiul.

Trebuie să clarificăm pentru Sabrina, pentru că acest copil a muncit foarte mult.

I-am trimis video-urile (președintelui FIG, Morinari Watanabe, n.red) pentru că e important ca fata să știe ce a greșit și ce nu a greșit. Mi-a spus că, pentru el, sportivii sunt fiii și fiicele lui și vrea să aibă grijă de ele”, a declarat Nadia Comăneci, pentru Euronews România.

La rândul său, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) a transmis luni o scrisoare în semn de protest către Federația Internațională de Gimnastică pentru a fi reanalizată contestația exercițiului la sol al Sabrinei Voinea la Jocurile Olimpice de la Paris. Mihai Covaliu susține că ”modul de apreciere a punctajului acordat și refuzul de a prezenta integral motivele/probele de respingere a contestației depusă în termenul prevăzut de regulament aduce grave prejudicii atât imagini gimnasticii internaționale, dar în special afectează sportivul periclitând chiar sănătatea mentală a acestuia”.

În finala de la sol, gimnasta Sabrina Voinea ar fi putut primi medalia de bronz, însă, în urma contestației echipei Statelor Unite, nota gimnastei Jordan Chiles a fost recalculată și a urcat astfel pe locul trei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE