Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO Lady Gaga a lansat un nou videoclip filmat la Muzeul Luvru

Un videoclip al celebrei cântărețe pop Lady Gaga, filmat la Luvru la începutul lunii septembrie, a fost publicat online miercuri, cu prilejul lansării filmului „Joker: Folie à Deux" și al expoziției de toamnă a muzeului, intitulată "Figures du Fou: Du Moyen Âge aux Romantiques".

Videoclipul a fost postat pe Instagram și TikTok

În acest videoclip inedit, publicat pe conturile de Instagram și TikTok ale Luvrului și ale artistei, Lady Gaga apare purtând o perucă roșie scurtă, ciorapi negri și adidași, plimbându-se prin sălile celui mai mare muzeu din lume și interpretând o piesă compusă special pentru această ocazie.

Artista americană, care a cucerit deja Parisul cu prestația sa la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din această vară și care lansează vineri albumul "Harlequin", asociat filmului "Joker: Folie à Deux", este surprinsă plimbându-se noaptea de la o terasă a muzeului până în fața celebrului tablou Gioconda.

„Un omagiu” adus personajului Joker și lui Leonardo da Vinci

Lady Gaga priveşte intens Mona Lisa, îi desenează un zâmbet cu ruj pe o sticlă ce pare a fi cea a tabloului, dar care în realitate este "un dispozitiv special care asigură integritatea operei".

Artista se întoarce apoi spre cameră, dezvăluind un ochi machiat cu negru, din care curge o lacrimă.

Întrebat despre acest gest care evocă acte de vandalism recente îndreptate împotriva unor tablouri, inclusiv Giocondei, muzeul subliniază că această scenă este „pur fictivă” și a fost creată ca „un omagiu” adus personajului Joker și lui Leonardo da Vinci.

"Luvrul s-a asociat cu Warner Bros Pictures, care produce videoclipul, în colaborare cu vedeta", a precizat muzeul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE