Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

„Joker 2”, prezentat în premieră la Festivalul de Film de la Veneția. Regizor: „Scopul e să pară făcut de oameni nebuni”

Înainte să ajungă în cinematografe, „Joker 2” / „Joker: Folie à Deux” se pregătește să cucerească Veneția. Superproducția va fi prezentată în premieră în cadrul festivalului de film. Așteptările sunt mari, mai ales că „Joker” a câștigat premiul cel mare acum cinci ani.

„Joker 2”, prezentat în premieră la Festivalul de Film de la Veneția

„Joker: Folie à Deux” este continuarea muzicală a lui Todd Phillips la „Joker” (2019). Joaquin Phoenix se întoarce în rolul personajului care dă titlul filmului. Joker așteaptă să fie judecat pentru crimele comise, în momentul în care își întâlnește marea iubire, pe Harley Quinn, interpretată de Lady Gaga.

Primul „Joker” a câștigat marele premiu la Festivalul de la Veneția în 2019. Un an mai târziu, a fost nominalizat la Oscar la 11 categorii și a fost premiat la două dintre ele - cel mai bun actor în rol principal - același Joaquin Phoenix - și premiul pentru cea mai bună coloană sonoră. În plus, pelicula a avut încasări de peste 1 miliard de dolari.

  • Joaquin Phoenix, la Festivalul de Film de la Veneția, în 2019

Todd Phillips, regizor: Acest festival a fost întotdeauna cunoscut pentru deciziile îndrăznețe. Cred că anul acesta a făcut asta cu multe filme și suntem pur și simplu fericiți că suntem unul dintre ele pentru că am făcut o schimbare foarte curajoasă cu filmul.

„Scopul acestui film este să pară ca și cum ar fi fost făcut de oameni nebuni”, a spus Phillips, despre Joker 2. „Deținuții conduc azilul”, a adăugat el, potrivit Variety. „Mare parte a muzicii din film este, de fapt, doar dialog. Doar că Arthur nu are cuvintele să spună ceea ce vrea să spună, așa că le cântă, în schimb”, a mai adăugat el.

Festivalului de Film de la Veneția se va desfășura între 28 august și 7 septembrie. „Joker: Delir în doi” va apărea în cinematografele din România pe 4 octombrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE