Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO. Cum arată operațiunile de salvare, după uraganul Milton. Șeriful din Hillsborough: ”Ne asigurăm că nu rămâne nimeni în urmă”

Uraganul Milton a făcut ravagii în Florida, lăsând în urma lui inundații și pagube semnificative. Însă șeriful din Hillsborough și echipa sa au acționat imediat pentru a-i salva pe cei afectați.

Zeci de locuitori care au rămas fără resurse sau blocați în case, au fost evacuați în siguranță datorită intervenției rapide a forțelor de ordine.

Șeriful, cunoscut pentru abordarea sa activă și transparentă, a început să face publice misiunile de salvare, pe contul personal de Instagram, oferind utilizatorilor o privire asupra eforturilor pe care echipa lui le depune.

Pe platforma de socializare au fost încărcate mai multe videoclipuri din misiunile de salvare, unde colegii săi scot oamenii din apele adânci sau ajută familiile afectate.

”Suntem aici să protejăm comunitatea și să ne asigurăm că nimeni nu rămâne în urmă”, spune acesta într-una dintre filmări.

În imagini se poate observa inclusiv mobilizarea echipelor de intervenție, care îi ajută la distribuirea de alimente și apă pentru cei care au nevoie.

Furtuna puternică a lăsat în urmă pagube mari în întreaga regiune, iar munca șerifului și a echipei sale este esențială.

Uraganul Milton a traversat joi statul american Florida, provocând tornade care au ucis patru persoane, distrugând mai multe case şi întrerupând alimentarea cu energie electrică pentru milioane de oameni, înainte de a se îndepărta de uscat şi de a ajunge în Oceanul Atlantic, informează Reuters şi AFP.

Cel puţin patru decese au fost raportate în comitatul St. Lucie de pe coasta atlantică a Floridei, când două tornade au spulberat o comunitate alcătuită majoritar din pensionari, a raportat presa locală, citând oficiali ai comitatului.

Uraganul Milton "a provocat, de asemenea, inundaţii în locuri cum ar fi Daytona Beach şi Saint Augustine", pe coasta estică a peninsulei Florida, a precizat guvernatorul, precum şi în centrul statului american, la Orlando, unde parcul de distracţii Disney World a rămas închis din motive de precauţie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE