Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Valul de căldură extremă lovește și în Ungaria. Temperaturile vor ajunge până la 38 de grade Celsius

Valul de temperaturi extreme lovește și Ungaria, unde se așteaptă maxime de până la 38 de grade Celsius. Țara deja se confruntă cu temperaturi peste media anuală, iar autoritățile nu exclud ca, în acest an, să fie înregistrată cea mai lungă perioadă caniculară din istorie.    

Autoritățile maghiare au emis avertizări de caniculă pentru întreg teritoriul țării. Temperaturile sunt cu aproape 10 grade peste media din ultimii ani. În aceste condiții, oamenii sunt sfătuiți să se hidrateze și să se odihnească. Canicula poate avea un impact negativ, mai ales în cazul bătrânilor și a bolnavilor cronici. Chiar și așa, sunt mulți oameni care spun că nu-i deranjează canicula. 

”Îmi place foarte mult această căldură, este plăcută pentru mine. Îmi plac aceste temperaturi de vară. E vară, e cald, asta e”, spune o localnică. 

”Doamna de lângă mine a venit din altă țară, este ruda mea, și ne-am aventurat să ieșim din apartament pentru o veritabilă plăcintă ungurească cu brânză de vaci”, a menționat un trecător.  

”Așa este. Sunt din Australia, acolo sunt uneori 38 de grade vara, iar în deșert sunt 50 de grade, deci nu mi se pare ciudat”, spune o doamnă. 

Dacă temperaturile nu vor scădea, valul de căldură din acest an ar putea fi unul dintre cele mai mari din istoria Ungariei.

Actualul val de căldură este o adevărată provocare și din cauza duratei lungi. Potrivit prognozelor, maxima de 38 de grade Celsius va fi atinsă marțea viitoare. În restul săptămânii, vor fi cel puțin 33 de grade Celsius.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE