Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ursula von der Leyen: ”Ar fi trebuit să îl luăm mai în serios pe Putin. A încercat întotdeauna să ne despartă”

Președintele Comisiei Europene a dat asigurări că actuala criză energetică și inflația din Europa nu vor opri sprijinul acordat de Uniunea Europeană pentru Ucraina. Totodată, Ursula von der Leyen a menționat că „ar fi trebuit să ascultăm mai mult Ucraina” și să „să îl luăm mai în serios pe Putin”.

„Putin a încercat întotdeauna să ne despartă oriunde ar fi fost o fisură. Dar este bine să constatăm că nu a avut niciodată succes”, a declarat Ursula von der Leyen într-un interviu acordat publicației Kyiv Independent.

Șefa Comisiei Europene a ținut să precizeze că actuala criză energetică și inflația cu două cifre din Europa nu vor opri sprijinul UE acordat Ucrainei. Ursula von der Leyen a afirmat că Europa va fi pregătită pentru iarnă, chiar și fără gaz rusesc.

Ursula von der Leyen: „Legăturile dintre UE și Ucraina sunt astăzi mai puternice ca niciodată”

Mai mult, von der Leyen a amintit că instituțiile europene și membrii UE au oferit Ucrainei peste 19 miliarde de euro din februarie.

„Legăturile dintre Uniunea Europeană și Ucraina sunt astăzi mai puternice ca niciodată”, a spus von der Leyen.

Potrivit sursei citate, șefa Comisiei Europene a supravegheat ca Ucraina să primească statutul de candidat la Uniunea Europeană în iunie.

Șefa Comisiei Europene, despre Vladimir Putin: „Și-a expus punctele de vedere cu câteva luni înainte de a începe acest război”

Întrebată de ce Europa a fost „oarbă” în relațiile cu Rusia în trecut, Ursula von der Leyen a afirmat că acest lucru este „foarte greu” de evaluat. Legăturile personale cu Rusia ar putea fi unul dintre factori.

„Am spus în discursul meu (Starea Uniunii) că ar fi trebuit să ascultăm mai mult țările din Europa Centrală și de Est. Ar fi trebuit să ascultăm mai mult Ucraina”, a spus Ursula von der Leyen.

„De asemenea, ar fi trebuit să ascultăm mai mult – sau să luăm mai în serios – ceea ce spunea Putin pentru că și-a expus punctele de vedere cu câteva luni înainte de a începe acest război”, a adăugat ea.

În iulie 2021, Administrația de la Kremlin a publicat articolul lui Vladimir Putin intitulat „Despre unitatea istorică a rușilor și ucrainenilor”, prin care neagă dreptul Ucrainei de a exista ca stat suveran.

Potrivit Kyiv Independent, mulți experți au anticipat atunci că Vladimir Putin era hotărât să lanseze un război total.

Ursula von der Leyen, mesaj către Ucraina: „Sunt profund convinsă că veți câștiga acest război”

Mai mult, șefa Comisiei Europene susține că principalul obiectiv este ca Ucraina să câștige războiul său defensiv împotriva Ucrainei și să reconstruiască țara după ce Rusia este înfrântă.

„Sunt profund convinsă că veți câștiga acest război. Desigur, vor fi mulți, mulți ani de reconstrucție. Dar și asta ar trebui să facem împreună”, a concluzionat von der Leyen, pentru sursa citată.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE