Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraina a atacat cu drone rafinării și centrale electrice din regiunile Moscova și Tver

Rusia acuză Ucraina că a atacat cu drone capitala Moscova și împrejurimile. Cel puțin cinci aparate de zbor fără pilot au fost distruse deasupra capitalei ruse și a regiunilor învecinate, potrivit guvernatorului regional Igor Rudenia.

În total, apărarea aeriană a interceptat aproape 160 de drone, în 15 regiuni ale Federației Ruse.

Ucraina a atacat Rusia cu drone

Zborurile de pe unul dintre cele patru aeroporturi din Moscova au fost anulate sau amânate. Pe lângă capitală, zeci de drone au fost interceptate și în mai multe regiuni ale țării.

Autoritățile nu au anunțat deocamdată victime, dar au recunoscut că ucrainenii au vizat o hidrocentrală și o rafinărie din regiunea Moscova. Mai multe explozii s-au produs pe teritoriul rafinăriei. A fost emisă și o alertă de incendiu puternic.

Totdată, presa din Ucraina a publicat imagini cu un incendiu la centrala electrică Konakovo, din regiunea Tver de lângă capitala rusă, care este unul dintre cei mai mari producători de energie din centrul Rusiei.

Ucraina a încercat să lovească și centrala electrică Kashira, din regiunea Moscovei, cu trei drone, după cum a precizat, pe Telegram, Mihail Shuvalov, șeful districtului orașului Kashira. El spune că nu au existat incendii, pagube sau victime în urma atacului.

Recent, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că Ucraina a reușit să creeze o dronă de mare viteză, care poate să lovească la distanțe de peste o mie de kilometri. Kievul a amenințat că va răspunde atacurilor rușilor asupra sistemului energetic ucrainean.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE