Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Țara din Europa în care salariul mediu brut depășește 5.000 de euro. Transportul este total gratuit, iar rata șomajului este cea mai scăzută din zona euro

Luxemburg este considerată cea mai bogată țară din Europa, unde salariul mediu brut este de 5.064 de euro pe lună, adică 60.770 de euro/an.

Mai mult decât atât, rata șomajului este cea mai scăzută din întreaga zonă euro, înregistrând doar 5,1%, astfel oamenii au toate șansele să își găsească un loc de muncă în termen scurt.

Limba oficială a țării este franceza, însă în anumite zone din nord se vorbește și germana.

Totodată, în Luxemburg, transportul în comun este total gratuit.

Lista ofertelor de muncă, unde limba franceză nu este obligatorie

Potrivit EURES, în prezent, țara pune la dispoziție 4.485 oferte de muncă, pentru unele este necesar să stăpânești limba franceză, însă pentru lista de mai jos cerința nu este obligatorie:

  • Operator de mașini pentru fabricarea plăcilor tehnologice din lemn
  • Colectori de gunoi și materiale reciclabile
  • Lucrări publice și de întreținere
  • Vânzătoare specializată în îmbrăcăminte
  • Operator stivuitor
  • Instalatori și operatori de mașini-unelte.
  • Dezvoltatori de software și multimedia și analiști

 În 2019, Luxemburg avea o populaţie de 626.108 locuitori, ceea ce îl facea una dintre cele mai puţin populate ţări din Europa, dar, cu toate acestea, era statul cu cea mai mare rată de creştere a populaţiei. Străinii reprezintă aproape jumătate din populaţia luxemburgheză.

Ca democraţie reprezentativă şi monarhie constituţională, ţara este condusă de Marele Duce Henri şi este singurul mare ducat suveran rămas din lume. Luxemburgul este o ţară dezvoltată, cu o economie avansată şi unul dintre cele mai mari PIB-PPC pe cap de locuitor din lume.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE