Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

SUA vor continua să sprijine Israelul: statul evreu nu a trecut „liniile roșii” în Rafah, susține un oficial de la Casa Albă

Statele Unite nu consideră că Israelul a lansat o operațiune la scară largă în Rafah, adică „nu a trecut liniile roșii”. Declarațiile au fost făcute de un reprezentant al Casei Albe. În orașul Rafah din sudul Fâșiei Gaza s-au refugiat peste un milion de civili.

SUA: Israelul nu a trecut „liniile roșii” în Rafah

Israelul nu a trecut „liniile roșii”, a declarat un oficial de la Casa Albă în contextul în care, potrivit presei, armata statului evreu a ajuns în centrul orașului Rafah, iar reprezentanții organizațiilor umanitare spun că bombardamentele s-au intensificat. Anterior, președintele american Joe Biden a spus că va limita livrările de arme către Israel dacă acesta va intra în zonele populate din Rafah.

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe: „În continuare, nu credem că o operațiune terestră majoră în Rafah este justificată. Nu vrem să-i vedem pe israelieni năvălind în Rafah cu unități militare și atacând pe arii extinse. În continuare, aceasta este poziția noastră”.

Israelul a fost dur criticat pe plan internațional pentru atacul comis duminică asupra unei tabere de refugiați din Rafah, în urma căruia zeci de oameni au murit.

Juliette Touma, purtător de cuvânt al Agenției Națiunilor Unite pentru Refugiații Palestinieni: „Oamenii care au fost strămutați în ultima perioadă sunt refugiați care au fost nevoiți să se mute de mai multe ori. Echipele noastre de pe teren ne-au informat că bombardamentele puternice au continuat și noaptea trecută, inclusiv în Tel Al-Sultan, o zonă din nordul Rafah, unde se află birourile din Gaza ale ONU și ale Agenției pentru refugiații palestinieni”.

Palestiniană: „Nu știu unde să plec. Mi-am adunat toate lucrurile și caut un loc în care să mă refugiez. Nu știu unde să plec, în Gaza nu mai există niciun loc sigur”.

Palestiniană: „Ni s-a spus că în această tabără de refugiați vom fi în siguranță, dar au atacat-o. Acum, trebuie să plecăm și nu știm încotro s-o luăm. Nu ne e frică pentru noi, ne e frică pentru ce s-ar putea întâmpla cu copiii noștri”.

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, spune că duminică, armata a efectuat un raid împotriva teroriștilor Hamas și doi oficiali de rang înalt ai grupării au murit. Despre victimele din tabăra pentru refugiați, Netanyahu spune că a fost o  greșeală tragică și a promis o anchetă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE