Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

SUA reacționează după amenințările lui Putin despre un posibil război cu NATO: Afirmațiile sunt incredibil de periculoase

Declarațiile președintelui Vladimir Putin referitoare la un posibil război între Rusia și statele NATO sunt „incredibil de periculoase”. Este reacția purtătoarei de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, care a criticat afirmațiile liderului de la Kremlin.

Vladimir Putin a declarat joi că dacă statele occidentale ar permite Ucrainei să lovească teritoriul Rusiei cu rachete cu rază lungă de acţiune, acest lucru ar însemna că „ţările NATO sunt în război cu Rusia”.

„Dacă se va lua o astfel de decizie, aceasta nu va însemna altceva decât implicarea directă a ţărilor NATO, a SUA şi a ţărilor europene în războiul din Ucraina. Acest lucru ar schimba însăşi natura conflictului. Ar însemna că ţările NATO sunt în război cu Rusia", a afirmat Putin la televiziunea de stat după ce a luat cuvântul la un forum cultural la Sankt Petersburg, conform Agerpres.

SUA refuză cererile Ucrainei, de teama declanșării unui conflict direct cu Rusia

Ucraina solicită insistent permisiunea de a lovi ţinte aflate pe teritoriul rus cu rachetele care i-au fost livrate de către aliații occidentali. De altfel, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a criticat „întârzierea” în dezbaterile pe acest subiect.

SUA au refuzat în mod special să dea curs acestei solicitări până acum, de teama unei escaladări care ar putea duce la un conflict direct cu Rusia, în condițiile în care ambele ţări sunt puteri nucleare.

Preşedintele american Joe Biden şi premierul britanic Keir Starmer urmează să abordeze această problemă la întâlnirea lor anunţată pentru vineri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE