Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Românii strâng bani din timp pentru a-și permite o vacanță. Câți apelează la credite

Românii strâng bani din timp pentru a merge în vacanță și evită să se împrumute. O arată un studiu realizat la comanda unei bănci. Din 100 de români, mai puțin de 10 sunt dispuși să apeleze la carduri de credit sau să ia bani de la rude sau prieteni. Totodată, din 10 români, 3 au la dispoziție mai puțini bani pentru vacanță, comparativ cu anul trecut.

Cum își finanțează românii vacanțele

Cei mai mulți dintre români, 78%, aleg să economisească peste an banii pe care îi vor utiliza în concediu. Cei care nu reușesc să strângă în timp, se bazează pe tichetele de vacanță (13%). Mai puțin de 5% folosesc un card de credit și mai puțin de 2% aleg să se împrumute de la rude sau de la prieteni ca să plece undeva în concediu.

Ne uităm și la cum s-a schimbat bugetul de vacanță al românilor de la un an la altul.

Pentru 37% dintre români, bugetul este similar cu cel de anul trecut. Pentru 34% bugetul a scăzut, iar 21% dintre români susțin că bugetul lor a crescut față de anul trecut.

Sondajul a fost realizat on-line, la comanda unei instituții bancare. Eșantionul a fost de aproximativ 1200 de persoane, dintre care 57% salariați. Aproape 84% dintre respondenți provin din mediul urban.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE