Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Studiu: Consumul de băuturi zaharoase în rândul copiilor a crescut cu aproape 23%, în ultimii 30 de ani

Copiii din aproape toate colțurile lumii beau mai multe sucuri și alte băuturi zaharoase decât oricând, iar ratele obezității infantile cresc în același ritm, potrivit unui nou studiu care acoperă trei decenii și 185 de țări.

În 2018, copiii consumau în medie 3,6 porții de băuturi zaharoase pe săptămână, o creștere de 22,9% față de 1990 și o creștere mult mai accentuată decât în rândul adulților, conform studiului, care a fost publicat în The BMJ și condus de cercetători din SUA, Grecia, Canada și Mexic.

Obezitatea infantilă a crescut în tandem în această perioadă de timp, iar acum afectează aproximativ 160 de milioane de copii și adolescenți din întreaga lume.

"Descoperirile noastre ar trebui să tragă un semnal de alarmă în aproape toate națiunile lumii", a declarat Dariush Mozaffarian, autorul principal al studiului și director al Food is Medicine Institute de la Universitatea Tufts din SUA.

Cercetătorii au analizat băuturile îndulcite cu zahăr (SSB), care includ sucurile, băuturile energizante și băuturile din fructe și exclud sucurile de fructe și legume 100%, băuturile necalorice îndulcite artificial și laptele, ceaiul și cafeaua îndulcite.

Studiile anterioare au arătat că băuturile îndulcite cu zahăr sunt legate de un risc mai mare de obezitate în rândul tinerilor, care la rândul său este legat de mai multe probleme de sănătate la vârsta adultă, inclusiv diabet de tip 2, boli de inimă și anumite tipuri de cancer.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE