Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sfaturi de la experți pentru a evita gripa în timpul unui zbor. Lista locurilor în care se ascund germenii

Toamna înseamnă un singur lucru pentru mulți dintre noi: sezonul gripei. În căutarea unei veri nesfârșite, alergăm după soare, dar deși o vacanță târzie este relaxantă, nenumărați oameni spun că se îmbolnăvesc după ce călătoresc cu avionul, chiar dacă au dezinfectat totul.

Un însoțitor de zbor a oferit călătorilor sfaturi despre cum să rămână sănătoși în avion.

Iată tot ce trebuie să știți despre locurile neașteptate în care se ascund germenii - și cum vă puteți preveni îmbolnăvirea în următorul zbor.

Care sunt cele mai murdare locuri din avioane?

O însoțitoare de bord vorbește despre unele dintre cele mai murdare locuri de pe un avion.

  • Vă recomand să nu folosiți și să nu puneți niciodată nimic în buzunarul scaunului. Acestea sunt golite de gunoaie, dar niciodată curățate.

Utilizatorul a enumerat lucrurile pe care echipele de curățenie le-au scos din aceste buzunare mici, inclusiv „șervețele murdare, pungi pentru bolnavi, chiloți, șosete”, precum și „gumă, dulciuri pe jumătate mestecate, cotoarede mere”.

Este un lucru la care puțini dintre noi se gândesc, dar lipsa curățeniei înseamnă că germenii altor persoane se pot transfera cu ușurință în lucrurile dumneavoastră atunci când acestea împart spațiul din buzunarul scaunului.

De exemplu, dacă cineva tușește pe telefonul mobil, apoi îl pune în buzunar, o mulțime de germeni vor rămâne acolo. Când vă puneți propriul telefon în același loc, acei germeni ar putea ajunge pe mâinile dumneavoastră în câteva secunde.

Revista Insider a raportat constatări îngrozitoare privind testele efectuate de Canadian Broadcasting Corporation. Rezultatele au arătat că unele tetiere de scaune sunt pline de bacterii Staphylococcus, E. coli și Hemolytic, germeni care pot cauza gripa și alte boli urâte. Cercetarea a arătat, de asemenea, că buzunarele spătarului scaunelor au fost testate pozitiv pentru bacterii aerobe și mucegai, precum și pentru coliforme și E.coli.

Cum mă pot proteja de microbi în timpul zborului?

Înainte de a ajunge la locul dumneavoastră, puneți-vă bagajele în dulapul de deasupra capului, apoi spălați-vă imediat pe mâini.

După ce v-ați așezat, citiți fișa cu instrucțiuni de siguranță și ștergeți-o, păstrând-o curată pentru pasagerul următor. Folosiți mai mult dezinfectant pentru mâini înainte de a mânca sau de a bea ceva de pe tavă;

Atunci când mergeți la toaletă, este important să rețineți că toaletele sunt curățate în mod regulat, dar nu și încuietorile și mânerele ușilor. Spălați-vă bine pe mâini înainte de a pleca, apoi folosiți mai mult dezinfectant când vă întoarceți la locul dvs. pentru a vă asigura că scăpați de cât mai mulți germeni.

Membrii echipajului de cabină spun că este mai probabil ca husele scaunelor să fi fost curățate, dar nu este o garanție.

Aerul reciclat din avioane mă îmbolnăvește?

Deși cu toții am auzit povești de groază despre aerul reciclat de la bordul avioanelor ca fiind cauza îmbolnăvirilor, lucrurile nu sunt chiar atât de simple.

Conform cercetărilor efectuate de Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA), calitatea aerului furnizat la bordul unui avion este mult mai bună decât în majoritatea mediilor interioare.

„Riscul de transmitere în mediul cabinei este scăzut din mai multe motive: pasagerii sunt orientați în aceeași direcție, spătarele scaunelor acționează ca bariere, fluxul de aer este de sus în jos, iar aerul este, de asemenea, foarte curat”, afirmă IATA.

De fapt, aerul din cabină este de obicei împrospătat de 20 până la 30 de ori pe oră - adică de aproximativ 10 ori mai des decât în majoritatea clădirilor de birouri.

Filtrele HEPA (High-efficiency particulate arresting filters) alcătuiesc jumătate din aerul de la bord, restul de 50% fiind aer proaspăt.

În prezent, se consideră că filtrele HEPA au o rată de eficiență de 99,993% în ceea ce privește eliminarea bacteriilor și a virusurilor.

Direcția fluxului de aer este, de asemenea, un aspect important în avioane. În toate aeronavele, direcția este de sus în jos, și nu pe toată lungimea avionului, ceea ce înseamnă că nu veți respira germenii altor persoane pe durata zborului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE