Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia respinge planul de pace propus de Zelenski. Putin vrea să continue războiul în Ucraina

Kremlinul a anunțat miercuri că respinge discuțiile președintelui ucrainean Volodimir Zelenski referitoare la un plan pentru a opri războiul în Ucraina. În consecință, Rusia a declarat că va continua ceea ce numește „operaţiunea militară specială” din Ucraina, relatează agenția France Presse, citată de Agerpres.

Volodimir Zelenski a anunțat marți că va prezenta planul său de pace atât președintelui american Joe Biden, cât și celor doi potențiali succesori ai săi, Kamala Harris și Donald Trump. Liderul de la Kiev a explicat că incursiunea ucraineană din regiunea rusă Kursk face parte din planul său ce include și alţi paşi, pe fronturile economic şi diplomatic.

Președintele Ucrainei vrea să facă presiuni asupra SUA pentru a permite forţelor sale să utilizeze arme cu rază lungă de acţiune furnizate de Washington pentru a ataca Rusia, cu scopul de a forţa Moscova să pună capăt războiului.

Reacția furioasă a Rusiei despre pacea propusă de Zelenski: „untem conştienţi de natura acestui regim de la Kiev”

„Nu este prima dată când auzim astfel de declaraţii de la reprezentanţi ai regimului de la Kiev. Suntem conştienţi de natura acestui regim de la Kiev”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, după ce a fost întrebat despre planul lui Zelenski.

„Continuăm operaţiunea noastră militară specială şi ne vom atinge toate obiectivele”, a adăugat el.

Rusia vrea pace, dar susține că nu există nicio bază pentru discuţii în acest moment

În prezent, Rusia este implicată în respingerea incursiunii ucrainene care a început pe 6 august şi continuă cu propria ofensivă în regiunea Doneţk din estul Ucrainei.

De asemenea, Dmitri Peskov a evidențiat că Rusia susţine punctul de vedere al Indiei cu privire la necesitatea unei soluţionări paşnice, dar a menționat că este „mai mult decât evident” că nu există nicio bază pentru discuţii în acest moment.

Premierul indian Narendra Modi a afirmat marţi că i-a spus preşedintelui rus Vladimir Putin într-o discuție telefonică faptul că susţine o rezolvare rapidă şi paşnică a conflictului din Ucraina, la câteva zile după ce Modi a purtat discuţii cu Zelenski la Kiev.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE