Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE Rusia a lansat atacuri în vestul Ucrainei. Bilanţul loviturilor rusești asupra oraşului Liov a urcat la 7 morţi, printre care 3 copii

Cel puţin 7 persoane au fost ucise şi alte câteva zeci au fost rănite în noaptea de marţi spre miercuri în lovituri ruse asupra oraşului Liov (Lviv), oraş important în vestul Ucrainei, a anunţat guvernatorul regional Maksim Kozitski, informează AFP.

04/09/2024 , 12:39

Bilanţul atacului rus asupra oraşului Liov a urcat la şapte morţi

Bilanţul atacului rus din timpul nopţii de marţi spre miercuri asupra oraşului Liov din vestul Ucrainei a fost revizuit în creştere, la şapte persoane decedate, printre care trei copii, potrivit ministrului de interne ucrainean, informează AFP.

Acest bombardament asupra oraşului Liov (Lviv, Lvov) a intervenit la o zi după atacul sângeros cu rachete asupra unei şcoli militare din Poltava, în centrul Ucrainei, atac care a făcut cel puţin 51 de morţi şi 271 de răniţi.

„În total, şapte persoane au murit la Liov, printre care trei copii", a deplâns ministrul Igor Klimenko pe contul său de Telegram, în timp ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunţat noi "lovituri teroriste ruse”, îndemnând încă o dată Occidentul să îi livreze mai multe mijloace militare.

Cinci dintre răniţi sunt copii şi mai multe imobile rezidenţiale au fost avariate în aceste lovituri, a precizat Kozitski pe Telegram.

Persoanele decedate sunt o infirmieră de 50 de ani şi un bărbat care încă nu a fost identificat, a precizat primarul oraşului, Andrii Sadovii.

Oraşul Liov, situat la peste 1.000 de kilometri de linia frontului, a fost până acum ferit de război. Infrastructurile energetice ale regiunii au fost însă avariate de mai multe ori, iar oraşul a fost vizat în mai multe reprize de lovituri sângeroase cu drone şi rachete.

De asemenea, atacurile ruse din timpul nopţii au făcut cel puţin cinci răniţi la Krîvîi Rih (Krivoi Rog), în centrul Ucrainei, a anunţat pe Telegram guvernatorul regional Serghei Lisak.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE