Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România împrumută de la SUA aproape un miliard de dolari pentru armament

România contractează un împrumut de aproape un miliard de dolari din Fondul pentru Finanțare Militară al SUA.

În jur de 200 de milioane de dolari vor fi folosiți pentru industria de armament, iar restul banilor vor fi folosiți pentru achiziția de echipamente și tehnică militară din SUA.

Acordul a fost semnat la Guvern

Acordul a fost semnat, miercuri, la Guvern în prezența premierului Marcel Ciolacu și a ambasadorului SUA în România.

Marcel Ciolacu, premierul României: România se alătură astăzi unui club foarte restrâns de state partenere-cheie ale Statelor Unite ale Americii care au beneficiat, până acum, de acest program dezvoltat prin fondul pentru finanțare al SUA. Mă bucur că vom folosi acești bani atât pentru a consolida capacitatea de apărare a României, prin dotare cu tehnică modernă a Forțelor Armate Române, cât și pentru a dezvolta industria locală de apărare.

„Vom dezvolta noi capacități de producție în România”

Sunt două direcții absolut esențiale pe care România trebuie să se concentreze în perioada următoare. Vom dezvolta noi capacități de producție în România, vom crea locuri de muncă pentru români și vom redeveni relevanți în ceea ce privește producția de echipamente militare la nivel regional.

Marcel Ciolacu a mai precizat că România va continua să fie un partener deschis și determinat să contribuie la întărirea relațiilor cu SUA.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE