Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România are parte de sprijinul Franţei pentru a intra cât mai repede în Schengen terestru

Franța susțineRomânia în eforturile sale de a adera cât mai curând la spațiul Schengen cu frontierele terestre, după ce pe 31 martie a intrat în spațiul de liberă circulație pentru frontierele maritime și aeriene.

Aceasta a fost declarația ambasadorului Franței la București, Nicolas Warnery, în cadrul recepției de Ziua Națională a Franței.

Warnery a subliniat importanța acestui an pentru Europa, făcând referire la alegerile europene recente și la inițierea negocierilor de aderare a Ucrainei și Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

"Odată cu aceste negocieri de aderare începe un nou capitol din istoria Uniunii, pe care îl vom scrie împreună. Următoarele Summit-uri ale Comunităţii Politice Europene din Regatul Unit şi din Ungaria ne vor permite, de asemenea, să avansăm, într-un format mai larg decât cel al Uniunii europene (UE), în apărarea valorilor noastre comune. În ceea ce priveşte continuarea consolidării Europei", a arătat Warnery.

Diplomatul a adăugat că 2024 este, de asemenea, un an cheie pe drumul aderării României la OCDE şi că în acest domeniu, "România poate conta pe sprijinul deplin al Franţei".

Ambasadorul a amintit că, la finalul acestei luni, Franţa găzduieşte Jocurile Olimpice, "o mare sărbătoare a sportului şi a prieteniei între naţiuni, o ocazie de a ne aminti valorile de care suntem ataşaţi: pacea, fraternitatea, respectul şi toleranţa".

El a subliniat că Franţa şi-a dorit ca aceste Jocuri să marcheze progrese în ceea ce priveşte egalitatea de gen iar pentru prima dată în istorie vor participa un număr egal de sportive şi sportivi.

"Mulţumesc călduros Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, precum şi campioanelor şi campionilor români care au lucrat alături de noi, în ultimele luni, pentru pregătirea Jocurilor şi pentru promovarea valorilor olimpice.

De asemenea, mulţumesc Guvernului român pentru că va trimite un grup de poliţişti şi jandarmi care să ajute la buna desfăşurare a acestui eveniment. Le doresc mult succes tuturor sportivilor români care care vor pleca peste câteva zile la Paris", a punctat ambasadorul Franţei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE