Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rezolvare și barem pentru subiectele la Matematică la Evaluarea Națională 2024. Profesor: ”Mă aștept să plouă cu note de 10”

Profesorul de matematică Alin Munteanu a rezolvat, pentru Euronews România, subiectele de la Evaluarea Națională 2024 la Matematică.

Rezolvarea subiectelor la Matematică la Evaluarea Națională 2024

Baremul subiectelor la Matematică la Evaluarea Națională 2024

Subiectele la Matematică la Evaluarea Națională 2024

La primul subiect, au fost șase exerciții care au presupus, printre altele, calcule simple, determinarea intersecției a două intervale și rezolvarea unei ecuații.

Elevii au primit, la subiectul de la geometrie, de calculat aria laterală a unei prisme.

Profesor de matematică: ”Mă aștept să plouă cu note de 10”

Profesorul Alin Munteanu: ”Subiectele s-au axat pe cerc și pe triunghi înscris în semicerc. Subiectele au fost ca nivel de dificultate ușoare spre medii. Mă aștept să plouă cu note de 10. Această generație pe acest tip de subiecte ar trebui să nu aibă probleme aboslut deloc în redactarea corectă și în detaliu. N-au fost probleme care să-i pună extrem de mult în dificultate. Comparativ cu Româna, la Matematică pot să spun că a fost mai ușor.”

Ce subiect ar fi putut să le dea bătăi de cap elevilor?

Profesorul Alin Munteanu: ”Au o problemă cu asemănarea la geometrie. Ar trebui să nu aibă o problemă la aria în două moduri a unui triunghi. La grilă ar trebui să le dea un pic de bătaie de cap problema cu cele două numere de modul. Vorbim de problema 5 de la subiectul I. Acolo e posibil să fi intrat o parte dintre elevi în panică și să încurce semnele pe acolo.”

Cum au fost subiectele de la punctul al treilea?

Profesorul Alin Munteanu: Problemele de la subiectul de redactare au fost accesibile și dacă până acum, în ultimii doi ani de zile, afirmam că ar fi fost o competiție în a se încadra în termenul de două ore de rezolvare, de data asta nu amai fost așa. Autorii subiectelor au mers pe un echilibru, astfel încât toți copiii să poate să rezolve în timp util subiectele. Cu itemi ușor de înțeles, cu reguli și formule ușor de aplicat. Pentru un copil cu un nivel suficient de pregătite, bazat pe o atenție maximă și o concentrare maximă va obține rezultat maxim.”

Calendar Evaluare Națională 2024. Când se publică rezultatele

Evaluarea Națională 2024 continuă pe 27 iunie cu proba la Matematică. Apoi, pe 28 iunie, este proba la Limba maternă, pentru elevii care aparțin minorităților naționale.

  • 25 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba română
  • 27 iunie 2024 – Proba scrisă la Matematică
  • 28 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba maternă
  • 3 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
  • 3 iulie (orele 16 – 19) și 4 iulie 2024 (ora 08:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor
  • 4 – 9 iulie 2024 – Soluționarea contestațiilor
  • 9 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE