Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Revoluție automobilistică în campusul Politehnicii: A treia ediție Poli AutoFEST a atras peste 100.000 de vizitatori

O expoziție cu peste 300 de mașini și motociclete, inclusiv modele istorice, sesiuni de drift și simulatoare de impact sau tehnologii autonome, adică mașini care se conduc singure. Sunt ingredientele celui mai mare festival dedicat industriei auto, organizat în campusul Politehnicii din București.

Cum era de așteptat, demonstrațiile de drift oferite de profesioniști au atras foarte mulți pasionați. Cei prezenți la Poli AutoFEST s-au putut bucura însă și de alte numeroase experiențe. Un simulator al școlii de pilotaj deținute de pilotul de raliuri Vali Porcișteanu ne-a arătat impactul în cazul unui accident produs la o vitează de doar 15 km/oră.

Mihai Sandu, instructor de conducere defensivă: Acest simulator este totuși safe la 15 km/h. Ne dăm seama ce înseamnă un impact frontal, dar totuși suntem safe. Să ne gândim dacă punem centura sau nu. După ce ne lovim la 15 km/h, sigur ne vom pune centura tot timpul, ne urcăm în mașină și punem centura.

Tehnicile de condus defensiv și sesiunile dedicate siguranței la volan au avut un rol important în cadrul evenimentului. În contextul în care România conduce într-un top european al accidentelor rutiere, iar tinerii sunt tot mai expuși riscului de accidente.

Ilona Costea, decan al Facultății de Transporturi: Avem două workshop-uri în cadrul facultății, atât partea teoretică, însă cursanții au ajuns și pe circuit.

Printre cele peste 300 de mașini expuse în cadrul festivalului s-au numărat și patru exemplare de colecție care aparțin lui Ion Țiriac și care au devenit simboluri ale anilor 60-70. Fiecare dintre acestea cu o poveste aparte.

Andrei Iancu, ghid al galeriei Țiriac Collection: Un model din Germania, celebrul Samba T1, o mașină care a creat celebrul cult hippie la nivel mondial, inițial a fost o mașină utilitară care ajuta la reconstrucția Germaniei după război.

Pasionații de motociclete au avut, la rândul lor, ce să admire. Cel mai valoros model, unul rar întâlnit, are o valoare de piață de până la 30.000 de euro.

Gabriel Șarov, PR club auto: Le avem așezate pe tipuri, sport, cruising și choppere. Cel mai valoros model e un BMW, fabricat la aniversarea a 100 de ani de BMW, s-au fabricat doar 1923 de modele în toată lumea.

A fost cea de-a treia ediție a Poli Autofest. Anul trecut, evenimentul a atras peste 100.000 de vizitatori de toate vârstele.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE