Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reacția lui Răzvan Florea după aurul olimpic al lui David Popovici la 200 de metri liber: "Nu am crezut că pot să văd așa cursă!"

David Popovici a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris, în proba de 200 de metri liber. Înotătorul de 19 ani a avut o cursă senzațională, una de recuperare, unde a forțat pe final, după ultima întoarcere de bazin și i-a luat fața lui Matt Richards cu doar două sutimi de secundă.

Românul a încheiat cursa cu timpul de 1:44:72.

Felul în care a concurat David Popovici l-a surprins și pe Răzvan Florea, cel care era, până acum, singurul olimpic român medaliat la natație, în probele masculine

Răzvan Florea, despre cursa lui David Popovici: "Nu am crezut că pot să văd așa cursă!"

Răzvan Florea, medaliat cu bronz la Atena 2004, la 200 de metri spate: "Acum îmi revin, vă rog să mă scuzați, dar emoțiile mă cuprind și pe mine. Important e că David e campion olimpic, timpul nu mai contează. A fost o cursă cum nu am crezut că pot să văd, o cursă foarte strânsă, extrem de strânsă.

Nu a fost un timp extraordinar nici pentru David, nici pentru ceilalți, dar cred că a fost o cursă de așteptare a fiecăruia dintre sportivii din această finală, pentru că nimeni n-a luat cursa pe cont propriu, nici măcar David. Sunt cei cinci care au reușit o a doua parte a cursei excelentă, mă refer la culoarele 3, 4, 5, 6 și 7, nu vorbesc de culoarul 1, care a pornit foarte tare, Richards.

Dar cred că cel mai important lucru după această finală este că Popovici este campion olimpic. Este foarte greu ce a reușit. Incredibil! Și-a păstrat concentrarea până la final, pentru că, atunci când termini o cursă, lucrurile îți scapă de sub control și, din cauza oboselii, foarte-foarte greu reușești să duci la bun sfârșit o cursă aproape de perfecțiune.

Iată că el, cu o sosire extraordinară, i-a bătut pe ceilalți. Din ce am văzut, cred că a fost o cursă de urmărire a fiecăruia dintre ei, cred că fiecare a avut același plan de cursă, pentru că David a pornit mai slab cu jumătate de secundă decât în semifinale. Timpul este sub cel din semifinale, dar nu mai contează, nu ne mai interesează cu ce timp, pentru că, la Jocurile Olimpice, vizează locul, nu timpul.

Fiind o competiție o dată la 4 ani, greu reușești să-ți mai adjudeci o competiție, trebuie să mai treacă 4 ani. Pe când la un Campionat European sau Mondial, pe care le regăsești din doi în doi ani, este mult mai ușor. Bravo lui, vreau să-l felicit și în același timp și pe Adi Rădulescu, am schimbat azi câteva mesaje cu el."

Până acum, Răzvan Florea era singurul înotător român care deține o medalie la Jocurile Olimpice, în probele masculine.

Răzvan Florea, medaliat cu bronz la Atena 2004, la 200 de metri spate: "Ce bine că am rămas doar primul (n.r.: primul medaliat olimpic din istoria înotului masculin românesc)!

David are toate condițiile în România, la ora actuală, este un sportiv de valoare, un sportiv în care se investește, un sportiv care ne răsplătește cu rezultate și este unul din cazurile fericite din România. Nu suntem la nivelul celorlalte state dezvoltate la natație în Europa. Haideți să ne bucurăm astăzi de David Popovici. Dacă se va investi, poate se va găsi un al doilea Popovici, o a doua Diana Mocanu, etc."

David Popovici va mai evolua la Paris şi în proba de 100 m liber. Seriile se dispută marţi, de la ora 12:15, urmate de semifinale, mai târziu, la 21:30.

David Popovici este cel mai tânăr campion mondial la proba de 200 m liber. El deține recordul mondial la juniori, în proba de 100 m liber, precum și recordul mondial la juniori, la 200 m liber.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE