Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Puiu Popoviciu, achitat de Curtea de Apel București în dosarul Ferma Băneasa. Decizia nu e definitivă

Puiu Popoviciu a fost achitat vineri de Curtea de Apel București, care a anulat condamnarea la 7 ani de închisoare pronunțată în 2017.

Decizia se referă la acuzațiile de corupție în legătură cu asocierea firmei sale, SC Băneasa Investments SA, cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București pentru un teren de 224 de hectare.

Hotărârea a fost luată după ce judecătorii au admis cererea de revizuire a sentinței formulată de Puiu Popoviciu.

Motivul invocat de magistrați pentru achitare este că fapta nu există.

Ce arată sentință

"Admite cererea de revizuire formulată de revizuentul Popoviciu Gabriel Aurel, ale cărei efecte au fost extinse şi cu privire la inculpaţii Alecu Ioan Niculae, Bejenaru Andrei Mihai, Diaconescu Ştefan, Şerban Ilie Cornel, Pitcovici Petru Daniel, Luican Mihai Ion Florin, Toader Gabriel Răsvan, Todiraş Ioan, Minea Lizeta, Petrulian Gheorghe.

Anulează sentinţa penală nr.115/F/23.06.2016 pronunţată de CAB în dosarul nr. 9577/2/2012, definitivă prin decizia penală nr.266/A/02.08.2017 a ÎCCJ şi în, rejudecarea laturii penale reunite cu latura civilă ce face obiectul dosarului penal nr.46/1/2020: În temeiul art. 396 alin.5 Cpp rap. la art.16 lit.a, achită pe inculpatul Alecu Ioan Niculae, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă calificată întrucât fapta nu există.

Achită pe inculpatul Popoviciu Gabriel-Aurel, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, întrucât faptele nu există", se arată în sentinţa CAB.

Totodată, ceilalţi inculpaţi din dosar au primit decizie de achitare.

În plus, magistraţii au respins, ca neîntemeiate, acţiunile civile formulate în cauză de statul român prin Ministerul Finanţelor - ANAF şi USAMV, fiind ridicate măsurile asigurătorii dispuse în cauză faţă de persoanele responsabile civilmente SC Băneasa Investments SA, SC Băneasa Bussines&Tehnology Park SA, SC Băneasa Rezidenţial SRL, dar şi faţă de inculpaţi.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE