La Paris se poartă ciocolata. Cea mai dulce prezentare de modă a avut loc în deschiderea Salonului Ciocolatei. Modelele au defilat în ținute elegante, iar designerii au avut o grijă în plus: să nu li se topească pe scenă creațiile.
Maeștrii ciocolatieri și designeri de modă au colaborat pentru a da naștere unor opere de artă
Maeștrii ciocolatieri și designeri de modă au colaborat pentru a da naștere unor opere de artă. Modelele au arătat delicios, îmbrăcate în ciocolată.
Clémence Botino, Miss Franța 2020: „Este un costum destul de greu și trebuie să stai drept, ca să poți să-l susții, dar nu există niciun secret, fiecare face ce vrea, se distrează pe scenă, acesta este cel mai important lucru.”
Corsetele și rochiile cu ciocolată au fost completate cu șiraguri de perle, toate comestibile.
Coralie Licata, dansatoare: „Este o experiență minunată. Mă simt confortabil în această rochie, într-adevăr.”
Cea mai mare provocare a fost ca ciocolata să nu se topească
Hervé Traclet, ciocolatier: „Principala dificultate este ca modelul să se poate mișca, fără să le rupă, ca ciocolata să poată urma mișcarea stilistului. După aceea, depinde de imaginația noastră.”
După ore întregi de muncă, cea mai mare provocare a fost ca ciocolata să nu se topească.
Hervé Traclet, ciocolatier: „În funcție de rochie, sunt în jur de 20 de ore de muncă. Avem toate elementele: șoldurile, pieptul, chokerul, diadema, pe care tocmai am dat-o jos. Toate acestea sunt piese separate, pe care le punem împreună, cu sprijinul stilistului.”
Salonul ciocolatei din Paris este deschis până pe 1 noiembrie. Intrarea costă 16 euro.