Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Presa scoțiană anunță că Ianis Hagi se transferă de la Rangers la Fiorentina

Ianis Hagi revine la Fiorentina, după cum a anunțat presa din Scoția. Vestea vine la câteva zile după nunta sa, care a avut loc chiar în ziua finalei EURO 2024, competiție unde România s-a oprit în optimi, eliminată de Olanda. El a fost unul dintre jucătorii apreciați ai Tricolorilor la acea competiție.

Presa din Scoția anunță că Ianis Hagi merge la Fiorentina

În ultimul sezon, Ianis Hagi (25 de ani) a fost împrumutat de la Rangers la Deportivo Alaves, în Spania, iar pe 30 iunie, contractul său a expirat, așa că mijlocașul a revenit la Rangers. Însă publicația Rangersnews a anunțat că antrenorul Philippe Clement nu se va mai baza pe el în stagiunea următoare și vrea să îl cedeze definitiv, nu doar sub formă de împrumut, deși el mai are contract până în vara lui 2026.

Ranges cere pentru Hagi 3,5 milioane de euro, conform sursei citate, adică exact suma pe care echipa de pe Ibrox a plătit-o atunci când l-a cumpărat de la Genk, în vara lui 2020.

"Este de așteptat ca playmakerul român Ianis Hagi să plece de pe Ibrox, fără să mai revină la club pentru pregătirea de dinaintea sezonului. După ce a stat un an în Spania, la Alaves, sub formă de împrumut, el s-ar fi înțeles cu Fiorentina. Rămâne de văzut dacă italienii vor plăti suma cerută de Rangers, 3 milioane de lire sterline (n.r.: 3,5 milioane de euro), dar interesul este unul clar. Dacă totul va merge conform planului, Rangers va încasa pentru Ianis Hagi suma plătită în 2020 celor de la Genk", susține sursa citată.

Ianis Hagi a mai jucat la Fiorentina din iulie 2016 până în ianuarie 2018. În 2016, gruparea italiană l-a cumpărat pe Ianis de la Viitorul pentru două milioane de euro, dar în ianuarie 2018, pentru că nu juca la prima echipă, tatăl său l-a răscumpărat cu 2,8 milioane. Ianis a prins atunci doar două meciuri la echipa mare a Fiorentinei. În schimb, la Fiorentina Primavera, el a jucat 19 partide, a dat 7 goluri și 3 pase decisive. Dar chiar și așa, a fost prea puțin pentru ceea ce-și dorea el și tatăl său.

Anunțul transferului l-a confirmat și site-ul "de casă" al grupării Viola, Fiorentinanews, iar zvonuri despre acestă mutare au apărut chiar la o zi după meciul România - Ucraina, de la Euro 2024, adică pe 18 iunie, când Rangers News anticipa ce avea să urmeze.

  • La Rangers, Ianis Hagi a jucat în 99 de meciuri și a dat 16 goluri și 21 de pase decisive.
  • La Alaves, Ianis Hagi a jucat în 26 de meciuri oficiale, a marcat două goluri și a dat două pase decisive.
  • Valoarea actuală de piață a lui Ianis Hagi este de două milioane de euro, conform publicației de specialitate Transfermarkt.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE