Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Praga ia măsuri pentru turiștii gălăgioși: Turul barurilor, interzis între orele 22.00 și 6.00

Autoritățile din Praga interzic frecventarea barurilor pe timp de noapte în încercarea de a reduce gălăgia produsă de turiști.

Astfel vizitatorii orașului nu vor mai putea face turul barurilor între orele 22:00 și 6:00.

Locuitorii din centrul capitalei cehe se plâng de mult timp de zgomot

Potrivit consilierilor locali, tururile prin baruri organizate de companiile turistice pot crea impresia unei lipse de cultură în comunitate și pot reduce sentimentul de siguranță.

Locuitorii din centrul capitalei cehe se plâng de mult timp de zgomotul provocat de turiștii care se distrează la ore târzii.

O halbă de bere costă aproximativ 3 euro în Praga

Praga este o destinație cunoscută pentru puburile din centrul istoric și berea ieftină. O halbă de bere costă aproximativ 3 euro. Iar anul trecut, în Cehia s-au băut 128 de litri de bere pe cap de locuitor, un record mondial.

Praga nu este prima capitală europeană care încearcă să descurajeze vizita unui anumit tip de turiști.

Și alte țări au introdus măsuri pentru adercuraja turismul de masă

Anul trecut, Amsterdam a lansat o campanie de reclame „Stai departe” destinate tinerilor britanici. Acestea apar când britanicii introduc în motoarele de căutare termeni precum „petrecere de burlaci Amsterdam”, „hotel ieftin Amsterdam” și „pub crawl Amsterdam”.

Alte orașe europene au introdus, de asemenea, măsuri de descurajare a turismului de masă, inclusiv Veneția, care a limitat dimensiunea grupurilor turistice și a interzis difuzoarele, și Barcelona, care a declarat că va interzice închirierea de apartamente pentru turiști până în 2028.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE