Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Polonia nu ar trebui să excludă trimiterea de trupe în Ucraina. ”Ar trebui să-l lăsăm pe Putin să ne ghicească intențiile”

Polonia nu ar trebui să excludă trimiterea de militari în Ucraina, a declarat marți ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, în contextul în care Kievul se luptă să respingă ofensiva militarilor ruși. Sikorski nu a precizat însă ce rol ar putea avea trupele poloneze, relatează agenția Reuters.

Chiar dacă au promis că vor sprijini Ucraina cu arme și bani, statele NATO au exclus posibilitatea de a trimite militari pe frontul ucrainean.

Întrebat dacă Polonia este pregătită să trimită soldați în Ucraina, Radoslaw Sikorski a afirmat: ”Nu ar trebui să excludem. Ar trebui să-l lăsăm pe Putin să ne ghicească intențiile”.

Interviul acordat de ministrul polonez de Externe a fost publicat de cotidianul polonez Gazeta Wyborcza, în ziarul italian ”La Repubblica” și în El Pais.

Președintele francez Emmanuel Macron a vorbit despre posibilitatea trimiterii de trupe în Ucraina, cu prilejul conferinței de la Paris din 26 februarie, dând de înțeles că militarii occidentali ar putea contribui la antrenarea forțelor ucrainene.

De altfel, Radoslaw Sikorski a precizat că prezența trupelor NATO în Ucraina ”nu este de neconceput”.

Comandantul suprem al forțelor ucrainene a anunțat că a semnat documentele care permit militarilor francezi să instruiască în curând soldați în centrele de pregătire ucrainene.

Rusia a avansat pe frontul din Ucraina după eșecul contraofensivei din 2023 a Kievului. Forțele ucrainene au întâmpinat dificultăți din cauza întârzierilor în aprovizionarea cu arme și muniții.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE