CET Grivița, compania care livrează apă caldă pentru mai mult de 15.000 de apartamente din Capitală, a anunțat că oprește activitatea pe termen nelimitat începând de luni.
Motivul invocat este ”imposibilitatea achitării contravalorii gazelor naturale”. Radu Curcan, directorul CET Grivița, a notificat Primăria Capitalei că va opri activitatea și susține că Primăria Sectorului 1 nu s-a implicat în asigurarea continuității activității acestei societăți.
Termoenergetica va încerca să acopere zona afectată
Între timp, alte 600 de blocuri din Capitală vor rămâne treptat fără apă caldă, chiar și câte două săptămâni, până în octombrie. Compania Municipală Termoenergetica repară sau înlocuiește mai multe conducte, în toate sectoarele Capitalei.
Directorul companiei Termoenergetica, Claudiu Crețu, a declarat la Euronews România că va livra energie termică în blocurile afectate, dar nu poate garanta că va acoperi toată solicitarea.
”Din păcate, CET Grivița a trimis această notificare. Noi sperăm ca această situație să fie rezolvată cât mai curând. Până atunci, din cele peste 15 mii de apartamente vom căuta să preluăm această zonă, astfel încât să livrăm energia termică cu ELCEN. Sperăm să reușim la toate sau la cele mai multe dintre ele, dar tragem un semnal de alarmă că această situație nu poate să rămână până în octombrie. În octombrie, de obicei, începem sezonul de încălzire și avem nevoie de CET Grivița. Mai ales că avem multe șantiere deschise, lucrări de reparații, lucrări de investiții și lipsa energiei termice de la CET Grivița se va simți,” a declarat Claudiu Crețu, directorul Termoenergetica.
De asemenea, acesta a tras un semnal de alarmă și a spus că se va putea ocupa de această situație doar până în luna octombrie, după aceea cerea va fi prea mare, iar singura soluție va fi reluarea activității de către CET Grivița.
”Noi încercăm să le acoperim pe toate, dar nu avem garanția că vom reuși, mai ales că avem și lucrări de reparații în zone adiacente. Noi vom face tot ce ține de noi să putem da apă caldă la toți cetățenii Bucureștiului, acolo unde putem. Unde nu putem, comunicăm, explicăm de ce nu putem și tragem un semnal de alarmă că este nevoie de CET Grivița în sistemul de încălzire al Capitalei, dar sperăm ca aceste probleme să fie rezolvate,” a explicat Claudiu Crețu, directorul Termoenergetica.