Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

PE SCURT: O selecție de cinci articole cu care merită să îți începi ziua

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Părinții caută cursuri de educație alternativă. Cât costă cursuri de teatru, pian sau dans pentru copii

  • Târgul de educație alternativă organizat în Parcul Circului din Capitală a atras sute de părinți și copii. Ei au căutat oferte ale școlilor pentru cursuri de muzică, dans, teatru, fotbal, înot sau robotică.
  • Părinții sunt pregătiți să scoată din buzunar cel puțin 300-400 de lei pe lună pentru un astfel de curs.
  • Prețurile variază de la 30 de lei o oră de fotbal, până la peste 3.000 de lei un pachet de cursuri de antreprenoriat pentru un an de zile.

Citește mai mult despre cursurile de educație alternativă

Noul secretar general NATO, Mark Rutte, anunţă organizarea exerciţiilor anuale cu arme nucleare

  • Noul secretar general al NATO, Mark Rutte, a anunţat joi, la Londra, că exerciţiile militare anuale ale Alianţei Nord-Atlantice care implică arme nucleare vor avea loc luni, 14 octombrie, relatează dpa.
  • „Este vital să ne testăm apărarea", a declarat Mark Rutte, subliniind că adversarii alianţei "ştiu că NATO este pregătită şi este capabilă să răspundă oricărei ameninţări".
  • Noul lider al Alianţei a făcut acest anunţ în timpul unei întrevederi cu premierul britanic Keir Starmer la Londra. El s-a întâlnit cu această ocazie şi cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Cireșre mai mult despre exercițiile militare NATO

Laura Vicol a demisionat din PSD după ce a renunțat și la șefia Comisiei Juridice din Camera Deputaților

  • Deputata Laura Vicol și-a dat demisia din Partidul Social Democrat. Decizia vine la două zile după ce a demisionat și din funcția de președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților, în contextul în care compania Nordis, deținută de soțul ei, a intrat în procedura de insolvență.
  • ”Atacurile grave la adresa mea și a familiei mele orchestrate sub formă de linșaj mediatic și campania de denigrare vizează nu doar distrugerea noastră, ci și a destabilizarea credibilității partidului din rândul căruia am făcut parte.
  • Pentru a elimina orice falsă suspiciune aruncată în spațiul public în goana unora care înțeleg să-și promoveze nonvaloarea, vă rog să luați act de demisia mea”, a scris Laura Vicol în demisia din PSD.

Citește mai mult despre demisia Laurei Vicol din PSD

Aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, pe agenda JAI din 12 decembrie

  • Vin vești bune de la Consiliul JAI de la Luxemburg. Aderarea completă a României la spațiul Schengen se va regăsi pe agenda discuțiilor din 12 decembrie, ultima reuniune din acest an a miniștrilor de Interne din țările Uniunii Europene.
  • Anunțul vine cu toate că ministrul austriac Gerhard Karner a declarat joi „mai este mult de muncă”. Cu alte cuvinte, nu s-ar întruni unanimitatea.
  • Sándor Pintér, ministrul de interne al Ungariei, a declarat că aderarea completă la Schengen a României și Bulgariei va fi pe agenda consiliului miniștrilor de Interne care va avea loc pe 12 decembrie.

Citește mi mult despre aderarea României șa spațiul Schengen

Care va fi ordinea candidaților pe buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale 2024, primul tur

  • Biroul Electoral Central a anunţat, joi, ordinea celor 14 candidați la alegerile prezidenţiale 2024 pe buletinul de vot pentru primul tur.
  • În cursa pentru Cotroceni intră 10 candidaţi propuşi de partide politice şi de către o organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, precum şi 4 independenţi.
  • „Biroul Electoral Central pentru alegerea Președintelui României din anul 2024 (BEC) informează că, în conformitate cu prevederile art. 17 alin (1), lit. c) din Legea nr. 370/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare, la data de 10 octombrie a.c., ora 18.15, a fost stabilită, prin tragere la sorți, ordinea de înscriere în buletinul de vot a candidaților la alegerile pentru Președintele României din anul 2024”, arată BEC.

Iată care este ordinea candidaților pe buletinele de vot pentru alegerile prezidențiale

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE