Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Paul al României, eliberat condiționat în Malta. Decizia, valabilă până la pronunțarea definitivă a instanței în privința extrădării

Paul al României, condamnat definitiv în „dosarul Băneasa”, a fost eliberat pe cauțiune din arestul din Malta și plasat sub control judiciar.

Decizia este valabilă până la pronunțarea definitivă a instanței în privința extrădării sale în România.

Decizia autorităților malteze vine după ce Paul al României și-a petrecut ultimele două luni în arest.

El va fi obligat să plătească autorităților din Malta 50 de mii de euro, cauțiunea și garanția personală.

Totodată Paul al României va fi obligat să meargă de două ori pe zi la o secție de poliție, pentru a semna prezența și nu va putea părăsi Malta.

În 2020, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv pe omul de afaceri Remus Truică la şapte ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa, iar prinţul Paul al României a primit o pedeapsă de trei ani şi patru luni de închisoare cu executare.

În acelaşi dosar, oamenii de afaceri israelieni Tal Silberstein şi Benyamin Steinmetz au fost condamnaţi la câte cinci ani închisoare cu executare.

De asemenea, jurnalistul Dan Andronic a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru aderare la un grup infracţional organizat. Apostol Muşat, fost primar al comunei Snagov, a fost condamnat la 4 ani închisoare cu executare, aceeaşi pedeapsă primind şi Nicolae Jecu, fost prefect al judeţului Ilfov.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE