Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Papa Francisc: Sunt familii care preferă pisici, în loc de copii

Aflat în turneu la Jakarta, Papa Francisc a criticat legile pro-avort și a vorbit despre familiile moderne care preferă să aibă pisici și căței, în loc de copii. În contrast, Suveranul Pontif i-a lăudat pe indonezieni pentru familiile numeroase și i-a îndemnat să continue pe acest drum.

Papa Francisc: Sunt familii care preferă să aibă o pisică sau un cățel, nu un copil

Papa Francisc i-a felicitat pe indonezieni pentru că acordă prioritate familiilor numeroase, contrastând alegerea lor cu o tendință în creștere în alte țări în care oamenii aleg să aibă animale de companie.

Papa Francisc: În ciuda declarațiilor politice impresionante, există multe situații în care lipsește un angajament real și orientat spre viitor de a pune în aplicare principiile justiției sociale. Ca urmare, o parte considerabilă a umanității este marginalizată, fără mijloacele necesare pentru o existență demnă și fără apărare împotriva dezechilibrelor sociale grave și în creștere care declanșează conflicte acute. Și cum rezolvăm acest lucru? Cu o lege a morții, adică limitând nașterile, limitând cea mai mare bogăție a unei țări, adică nașterile? Țara dumneavoastră are în schimb familii cu trei, patru, cinci copii care merg mai departe și acest lucru se vede în vârsta medie a țării dumneavoastră. Continuați așa, deoarece acesta este un exemplu pentru toate țările. Poate că acest lucru vă va face să râdeți, dar sunt familii care preferă să aibă o pisică sau un cățel, în loc de un copil.

Joko Widodo, președintele indonezian, a reacționat râzând, iar Papa i-a replicat în glumă: „Este adevărat, nu-i așa?”

Papa a făcut comentarii similare și în luna mai, când a vorbit la o conferință ținută la Roma despre criza demografică care afectează Italia și, de fapt, toată Europa.

„Căminele se aglomerează de obiecte și se golesc de copii, devenind locuri foarte triste. Nu lipsesc câinii, pisicile, acestea nu lipsesc. Lipsesc copiii”, a spus el, cu acea ocazie, potrivit Reuters.

Pe lângă Indonezia, Suveranul Pontif urmează să ajungă în perioada următoare și în alte trei țări din Asia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE