Târgul de cariere „POLIJobs” organizat de Universitatea Politehnica din București conectează companiile inovatoare din domeniul ingineriei cu studenții interesați să-și găsească un loc de muncă. Ajuns la a cincea ediție, evenimentul va avea loc în perioada 16-17 noiembrie, între orele 10:00-17:00, în Hol AN din Rectorat.
Peste 60 de companii de top au pregătit numeroase oportunități de carieră pentru studenții și absolvenții UPB: programe de burse, internshipuri, joburi part-time sau full-time, entry-level, middle-level sau senior level.
Prin participarea la POLIJobs, toți cei aflați în căutarea unei oportunități de carieră au șansa de a discuta direct cu angajatorii.
NXP România, printre companiile participante la POLIJobs
Cu peste 20 de ani de istorie în proiectarea, dezvoltarea și inovarea produselor software, NXP România este un centru de excelență în software și instrumente de dezvoltare software.
Cu o medie de peste 500 de ingineri, compania este lider global în dezvoltarea de software pentru tehnologiile de tip 5G, Wireless, Automotive (ADAS, AI/ML, Radar), soluții de securitate și instrumente folosite în dezvoltarea de software.
Centrul din București se concentrează pe două domenii în continuă transformare: Automotive și Internet of Things.
„Oferim astfel soluții pentru Automotive, Consumer, Industrial și Internet of Things, platforme de dezvoltare software care integrează componente livrate de NXP, majoritatea dezvoltate în România și software de la parteneri, în domenii în care acestea completează oferta de software NXP. Cariera angajaților este o prioritate pentru noi. Încurajăm colaborarea globală și mentoratul pentru a avansa în carieră și pentru a stimula dezvoltarea personală. În plus, îmbrățișăm o cultură incluzivă, transparentă, care promovează onestitatea, integritatea, diversitatea și feedback-ul deschis”, au precizat reprezentanții NXP România.
Scopul participării la târgul POLIJobs este acela de a oferi studenților interesați o perspectivă mai largă asupra activităților desfășurate de NXP Semiconductors, astfel încât să poată decide în care departament ar putea să se dezvolte mai rapid și mai eficient, din punct de vedere profesional. În același timp, NXP oferă provocări interesante studenților prin prisma concursurilor și a evenimentelor pe care le desfășoară, dar și datorită implicării asidue în stimularea sferelor de interes la nivel educațional, în special teme de cercetare, dar și posibilitatea obținerii patentelor specifice domeniului de activitate.
Care este principala provocare a NXP România în contextul economic și social actual?
„Având în vedere că vorbim despre o piață liberă, cea mai mare provocare constă în atragerea și retenția talentelor în companie. Concurența se desfășoară pe toate planurile, însă am observat că cei care vin la NXP sunt motivați să aiba mai mult decât un simplu loc de muncă, sunt persoane creative, dornice să își dezvolte abilitățile deja cunoscute sau, de ce nu, să exploreze și alte activități cu potențial pentru ei. Ne bucurăm să știm că suntem capabili să satisfacem astfel această nevoie de autocunoaștere și autodezvoltare permanentă. În același timp, standardele profesionale sunt în continuă creștere. Aici, desigur, un aport semnificativ îl deține și evoluția fulgerătoare a tehnologiei, a digitalizării. Spre exemplu, vorbim de un număr de linii de cod în continuă creștere, nevoia de experți este foarte mare, în consecință și cererea este nevoită să își întâlnească oferta pe măsură”, a transmis NXP România.
Cum găsește NXP România un limbaj comun cu noua generație de angajați?
„Suntem o companie care rămâne conectată permanent la tot ce se întâmplă în piață. Echipele noastre caută să înțeleagă noua generație și să reușească să le comunice eficient celor interesați cum putem colabora. Pentru a îi înțelege, căutăm să aflăm ce anume îi motivează, care sunt elementele comune și, cel mai important, cum putem construi împreună. Fiecare tânăr este plin de energie și aspirații, este nevoie să înțeleagă că NXP este locul potrivit unde munca lor capătă semnificație și greutate. Lucrul în echipă, de asemenea, îi șlefuiește. Din punct de vedere personal, încercăm să depășim limitele clasice ale termenului „corporație”. Este extrem de important ca locul de muncă să le ofere sentimentul de apartenență, fie că vorbim de o echipă sau de un proiect”, au mai precizat reprezentanții NXP România.