Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Opt copii grav bolnavi din Fâșia Gaza, aduși la noi în țară pentru tratament

Opt copii palestinieni cu boli grave din Fâșia Gaza au fost aduși în România pentru a fi tratați în spitalele de la noi. Împreună cu frații și familiile lor, ei au scăpat din infernul războiului pentru a beneficia de tratament și de o viață normală. Între timp, Israelul a început operațiunea terestră în Liban, împotriva Hezbollah.

Copiii și familiile lor, aduși din Fâșia Gaza în România cu un avion al MApN

Cele opt familii au ajuns în România cu un avion al Ministerului Apărării Naționale. Țara noastră este singura care i-a primit, după ce inițial și Spania acceptase să-i primească pe unii dintre micuți, dar ulterior s-a răzgândit.

Copiii vor fi tratați la Spitalul Fundeni din București, iar familiile lor vor fi plasate în grija Direcției de Asistență Socială a Municipiului București.

România acordă acest sprijin în baza solicitării de asistenţă internaţională formulată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă. Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Executiv, premierul s-a întâlnit cu aceşti copii.

„Copiii şi populaţia civilă din zona de conflict au nevoie de solidaritate şi empatie pentru a depăşi dramele provocate de război. Încă din primele zile ale conflictului, România a oferit sprijin populaţiei civile (...). Eforturile noastre de sprijin sunt dublate de demersuri diplomatice pentru restabilirea securităţii, încheierea unui acord de încetare a focului şi eliberarea tuturor ostaticilor”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, citat în comunicat.

În mai, ministrul Sănătății preciza că autoritățile din Iași fac pregătiri pentru a primi mai mulți copii palestinieni care vor fi tratați în spitalele din România, după ce au fost răniți în timpul atacurilor militarilor israelieni din Fâșia Gaza.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE