Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nou act de sabotaj în Franța, care a vizat rețelele de fibră optică. Poliția a arestat o persoană implicată în incendierile de vineri

În Franța, rețelele de fibră optică ale mai multor operatori de telecomunicații au fost sabotate, după cum anunță poliția. Incidentele au avut loc în timpul nopții, în șase regiuni, dar nu a fost vizat și Parisul, gazda Jocurilor Olimpice.

Din primele informații, au fost afectate cel puțin trei companii: FR, Bouygues și Free, potrivit Le Parisien.

Nou act de sabotaj în Franța

Între orele 01.00 și 03.00, operatorul SFR a raportat acte simultane de vandalism în cele șase departamente: Hérault, Bouches-du-Rhône, Oise, Meuse, Drôme și Aude. Polițiștii spun că au fost tăiate mai multe cabluri de fibră optică, iar rețelele de telefonie fixă și mobilă au fost principalele afectate, inclusiv rețele străine care operează în Franța, în aceleași rețele.

Atacul a avut loc la trei zile după ce mai multe acte coordonate de sabotaj au paralizat serviciile trenurilor de mare viteză, prin mai multe incendii, cu câteva ore înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.

Acea acțiune a perturbat călătoriile a sute de mii de persoane. Poliția transmite că a arestat deja un militant al stângii radicale, iar reținerea sa a fost făcută pe un șantier al companiei naționale de căi ferate din Oissel. Cel arestat, un bărbat, avea chei de acces la spațiile tehnice, precum și unelte, dar și literatură legată de mișcările de extremă stânga. El a fost plasat în arest la Rouen.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE