Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicușor Dan anunță reforme financiare și alianțe pentru dezvoltarea Bucureștiului: Sunt orașe care sunt mai dezvoltate decât Capitala

Nicușor Dan a declarat că mobilizarea susținătorilor a fost esențială pentru rezultatele excelente pe care le-a obținut pentru bătălia la șefia Primăriei Capitalei, de la alegerile locale.

Primarul reales al Capitalei a subliniat o așa numită ”ipocrizie” în împărțirea bugetului Bucureștiului, care de 20 de ani alocă mai multe fonduri sectoarelor și mai puține Primăriei Capitalei, blocând astfel proiectele majore de dezvoltare.

El a vorbit și de necesitatea unei majorități în Consiliul General pentru a implementa schimbări și a anunțat intenția de a începe discuțiile pentru crearea acestei majorități, exprimându-și dorința de a include PNL în această majoritate pentru a îmbunătăți administrarea Bucureștiului.

Nicușor Dan: Vrem PNL în majoritate

”Noi am făcut niște sondaje săptămâna dinainte, ele dădeau 40-20-20, diferența a facut-o mobilizarea. Simpatizanții noștri s-au mobilizat mai mult decât simpatizanții contracandidaților, de aceea e foarte importantă mobilziarea.

Noi avem o ipocrizie la nivelul Bucureștiului, în special pe problema împărțirea banilor care vine de vreo 20 de ani, împărțim în șapte, mai mult la sectoare, mai puțin la Primăria Capitalei și de fapt nimeni nu are bani să facă proiecte mari și atunci gândim toți mic, iar rezultatul e că sunt orașe care sunt mai dezvoltate decât Bucureștiul.

Eu am spus chestiunea aceasta și când eram ong-ist și în timpul mai multor emisiuni televizate, era într-un moment de maximă expunere și am zis că e momentul tocmai pentru că e nevoie de susținere a bucureștenilor de a ieși din acest mod de administrare defectuos și a fost o chestiune de asumare și onestitate.

Trebuie să avem o majoritate în Consiliul General, o să începem discuțiile pentru creare a unei majorități, e total neproductiv să ai un primar care se luptă cu consiliul zi de zi, bucureștenii nu vor să facem aceasta și așa că o să facem un program, să negocieim, în negocierea aceasta o să intre și aceste referendumuri.

Sunt niște partide care m-au susținut pe care evident le vreau în majoritate. Doresc foarte tare ca PNL să fie în majoritate, după care mai vedem.”, a declarat Nicușor Dan.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE