Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicușor Dan: Vreau o majoritate în care să fie și PNL

Nicușor Dan își dorește ca PNL să se alăture grupurilor politice care l-au susținut în cursa pentru Capitală. Actualul primar a declarat pentru Euronews România că, în următorul mandat, ar vrea să lucreze cu o majoritate din care să facă parte și liberalii. Potrivit rezultatelor parțiale la alegerile pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan conduce cu 47,82%, urmat de Gabriela Firea cu 22,32%.

Nicușor Dan își dorește să lucreze cu grupurile care l-au susținut, dar și cu PNL

Nicușor Dan: „Noi trebuie să avem o majoritate care să lucreze cu primarul, pentru că eu cred că asta își doresc bucureștenii. Nu își doresc să ne vadă la televizor în fiecare seară aruncând acuze unii față de alții.

Îmi doresc o majoritate. Îmi doresc ca în această majoritate să fie partidele care m-au susținut - USR, PMP și Forța Dreptei - REPER, sper să intre REPER, (...) și îmi doresc foarte tare ca PNL-ul să se alături acestei majorități pentru că pe liste sunt foarte mulți dintre consilierii cu care am lucrat foarte bine în mandatul ăsta”, a precizat, la Euronews România, primarul Capitalei.

Nicușor Dan vrea referendumuri pe împărțirea banilor și responsabilităților între PB și primăriile de sector

Nicușor Dan a avut o primă reacție după ce rezultatele exit-pollului l-au clasat cu o victorie de 45% pentru șefia la Primăria Capitalei.

El a declarat că alegerile sunt câștigate de comunități care doresc onestitate în funcția publică, nu de politicieni, și a mulțumit tuturor celor care au contribuit la campaniile din 2020, 2016 și actuala, inclusiv USR, PMP, Forța Dreptei și REPER, subliniind angajamentul său față de mandatul primit.

„Cu aprobarea Consiliului General voi declanșa un referendum local pentru cum se vor împărți banii între Primăria Capitalei și între primăriile de sector”, a spus Nicușor Dan. „De ani de zile Bucureștiul are un deficit de dezvoltare, de ani de zile PB e obligată să gândească mic pentru că nu are bani să gândească mare, banii sunt pentru întreținerea infrastructurii pe care deja o avem. Nu putem să ne gândim la extinderea transportului public, nu putem să ne gândim la noi corpuri de spitale, la noi corpuri pentru universitățile din București. Cu aprobarea CG vom declanșa referendum să vedem în subordinea cui este urbanismul din București și cine răspunde de traficul din București”, a mai adăugat el.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE