Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Motivare cotroversată a ICCJ în cazul Mario Iorgulescu. Judecătorii susțin că tânărul nu și-a propus să ucidă pe cineva

Judecătorii de la fond și apel au greșit atunci când l-au condamnat pe Mario Iorgulescu pentru omor. Este concluzia, de astăzi motivată, a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ).

Conform deciziei ICCJ dosarul va fi rejudecat de instanța de apel. Acest lucru înseamnă că nu va trebui făcut rechizitoriul de către procurori în acest caz și totodată înseamnă că următătoarea decizie în acest caz ar trebui să rămână definitivă, după ce aceasta rămâne la instanța de apel, la cea de-a doua instanță care a judecat acest caz.

Magistrați: Judecătorii au greșit modul în care l-au condamnat

Magistrații spun că judecătorii, atât cei de la fond cât și de la instanța de apel au deținut în mod greșit infracțiunea de omor în modul în care l-au condamnat pe Mario Iorgulescu și asta în condițiile în care acest recurs în casație a fost depus în fața magistraților de la ICCJ, argumentele că deși Mario Iorgulescu a încălcat în mod flagrant legea, intenția nu a fost să ucidă, iar acest argument a fost susținut și de magistrați care spuneau că toate probele din acest dosar descriu situația unui accident auto tipic decât infracțiunea de omor, iar acum dosarul merge la rejudecare.

Înalta Curte de Casație și Justiție a aproba recursul în casație înaintat de Mario Iorgulescu împotriva condamnării definitive de 13 ani și 8 luni de închisoare pentru uciderea unui tânăr, comis în timp ce conducea sub influența drogurilor și a alcoolului.

Procesul va fi reluat din faza de apel, potrivit deciziei luate de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Hotărârea a fost pronunțată de un complet de trei judecători de la ÎCCJ. Magistrații au admis recursul în casație, calea extraordinară de atac formulată de Mario Iorgulescu, iar astfel a formulat decizia Înaltei Curți din octombrie 2023 prin care fiul lui Gino Iorgulescu a fost condamnat la 13 ani și 8 luni de închisoare.

Șoferul de 24 de ani care a murit în accidentul provocat de Mario Iorgulescu, în 2019, consumase și el cocaină înainte de a se urca la volan. Însă, și în absența substanțelor psihoactive din organism, el nu ar fi putut face nimic pentru a evita accidentul provocat de Mario Iorgulescu. Aceasta a fost motivarea judecătorilor pentru condamnarea definitivă a fiului lui Gino Iorgulescu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE