Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Moscova include fundația lui George Clooney pe lista organizațiilor indezirabile. ”Discreditează Rusia”

Procurorii ruși au anunțat luni că fundația americană nonprofit ”Clooney pentru Justiție” (The Clooney Foundation for Justice) este o organizație ”indezirabilă” pentru că face demersuri ”la nivel de Hollywood” pentru a discredita Moscova, relatează agenția Reuters.

Fundația a fost înființată de actorul american George Clooney și de soția sa, Amal Clooney, care militează pentru respectarea drepturilor omului.

Zeci de organizații străine au fost declarate ca fiind indezirabile, după ce Moscova a introdus această clasificare în anul 2015, cu scopul de a le interzice.

”Fundația desfășoară activități la nivel hollywoodian menite să discrediteze Rusia. Susține în mod activ falșii patrioți care au părăsit țara”, a anunțat Parchetul General rus pe aplicația de mesagerie Telegram, fără a furniza dovezi.

De asemenea, procurorii ruși susțin că ”sub aparența unor idei umanitare”, organizația promovează inițiative de urmărire penală a liderilor de la Moscova și difuzează public evaluări negative ale legislației ruse privind agenții străini și ONG-urile.

În iunie 2023, Moscova a interzis activitatea organizației pentru mediu World Wide Fund for Nature. Asociația a fost declarată indezirabilă de Parchetul General la Rusiei, ceea ce nu mai permite desfășurarea de activități pe teritoriul rus.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE