Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

"Minunea" continuă. Divizionara secundă Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României. N-are drept de promovare, dar ar putea juca în cupele europene

Corvinul Hunedoara continuă să uimească și a obținut o nouă performanță. A câștigat Cupa României, după ce a învins Oțelul Galați la loviturile de departajare. Este primul trofeu câștigat de Corvinul în istoria de 103 ani a clubului, iar performanța a ajuns și în presa din străinătate.

Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României

A fost 2-2 în timp regulamentar, au urmat prelungiri, unde nu s-a marcat, așa că s-a ajuns la loviturile de departajare. Mai mult sânge rece au avut elevii lui Florin Maxim, care au marcat de trei ori, în timp ce Oțelul a transformat doar două penalty-uri, astfel că scorul a fost 3-2 pentru hunedoreni.

În meciul disputat la Sibiu, în timpul regulamentar de joc, Oțelul a condus de două ori. Scorul a fost deschis de Rusevic, în minutul 27, dar Coman a egalat în minutul 39. Tot Rusevic a marcat și în repriza secundă, în minutul 58, pentru gălățeni, dar hunedorenii au egalat din nou, prin Manolache, în minutul 74.

Corvinul ar urma să joace în Europa League

În urma acestei performanțe, Corvinul Hunedoara ar trebui să joace în Europa League. Numai că paradoxul este că echipa nu are voie să promoveze în Liga 1, pentru că este club de drept public. Trupa lui Florin Maxim așteaptă răspuns de la UEFA pentru a afla dacă primește licența pentru a putea juca în cupele europene, însă este de așteptat ca răspunsul să fie pozitiv.

Pentru prima dată după 49 de ani, o echipă din Liga a doua câștigă Cupa României. În 1975, Rapidul a obținut o performanță similară. Hunedorenii reprezintă a doua echipă de ligă secundă care reușește așa ceva. Cealaltă divizionară secundă calificată în Europa League este Wisla Cracovia, din Polonia.

Pentru Corvinul, prezența în cupele europene ar veni după o pauză de 42 de ani, atunci când, în 1982, acea echipă a lui Mircea Lucescu juca în turul 2 al Cupei UEFA, acolo unde a fost eliminată de FK Sarajevo.

Corvinul, care nu este cap de serie la tragerea la sorți și nici nu are coeficient UEFA, își știe și posibilii adversari: Silkeborg (Danemarca), Hapoel Beer Sheva/ Maccabi Petah Tikva (Israel), Panathinaikos/ Aris (Grecia), Wisla Cracovia (Polonia), Omonia/Paphos (Cipru), Fehervar/ Puskas Academy (Ungaria), Zira/ Sumqayit (Azerbaidjan), Zimbru Chișinău/ Sheriff Tiraspol (Moldova), Prishtina/ Llapi (Kosovo), NK Rijeka (Croația), Tobol Kustanai (Kazahstan).

  • Primarul Dan Bobouţanu a dat asigurări că echipa va avea drept de promovare în Liga 1 în sezonul viitor.
  • În calitate de câștigătoare a Cupei, Corvinul Hunedoara va mai juca pentru un trofeu, Supercupa României, iar adversară va fi campioana FCSB.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE