Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Militarii ucraineni au încercat să intre în Rusia și prin regiunea Briansk. Rușii se regrupează pentru un alt posibil atac

Forțele ruse au împiedicat o echipă ucraineană de sabotaj și recunoaștere să treacă granița în vestul regiunii Briansk. Incidentul a avut loc la aproape 240 kilometri de zona în care a fost declanșată incursiunea ucraineană în Kursk, a afirmat un oficial rus, citat de agenția Reuters.

Moscova a anunțat miercuri că militarii ruși au avansat în estul Ucrainei și au început să respingă forțele ucrainene din regiunea Kursk, deși un oficial militar de rang înalt a avertizat că forțele ucrainene se regrupează pentru a lansa un alt posibil atac.

Guvernatorul orașului Briansk, Alexander Bogomaz, a afirmat că polițiștii de frontieră ai Serviciului Federal de Securitate (FSB) și unitățile militare ruse au respins miercuri un atac al unei echipe ucrainene de sabotori și trupe de recunoaștere.

Potrivit oficialului rus, tentativa de incursiune a avut loc în districtul Klimovo, care se învecinează cu regiunea ucraineană Cernihiv. Regiunea Briansk se află la nord-vest de regiunea Kursk, unde o incursiune ucraineană este în desfășurare de la începutul lunii august.

Ucraina a lansat o ofensivă în regiunea rusă Kursk începând din 6 august, cu scopul de a forța Rusia să regrupeze trupele de pe front. Cu toate acestea, militarii ruși au continuat să avanseze în estul Ucrainei în ultimele zile.

Incendiu provocat de prăbușirea unei drone ucrainene pe teritoriul Rusiei

Ministerul rus al Apărării a raportat că a doborât 28 de drone care au pătruns în spațiul aerian al Rusiei, dintre care 13 în regiunea Volgograd, șapte în Rostov, patru în Belgorod, două în Voronej și câte una în regiunile Briansk și Kursk.

Un incendiu a izbucnit la o instalație militară din sudul regiunii ruse Volgograd, după ce o dronă ucraineană s-a prăbușit joi peste aceasta, a precizat guvernatorul regional Andrei Bocharov pe aplicația de mesagerie Telegram.

Bocharov a menționat că nu au existat victime și nu a dat detalii despre ce instalație a fost atacată. A spus doar că atacul s-a concentrat pe zona satului Marinovka, unde se află o bază aeriană militară.

Agenția de supraveghere a aviației Rosaviatsia a declarat că joi au fost impuse restricții temporare pe aeroportul din Volgograd, care nu accepta și nu trimitea aeronave.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE