Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu, despre candidatura lui Mircea Geoană la Preşedinţie: „E un lucru foarte bun pentru democraţie”

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, consideră că o eventuală candidatură a fostului secretar general al NATO, Mircea Geoană la funcţia de preşedinte al României, dar şi faptul că vor participa mai mulţi candidaţi în această cursă electorală reprezintă „un lucru foarte bun pentru democraţie”, potrivit Agerpres.

Ciolacu, care s-a aflat, sâmbătă, într-o vizită la Şcoala Gimnazială "Profesor Cristea Stănescu" din comuna Cornu din judeţul Prahova, a fost întrebat de jurnalişti dacă va împărţi acelaşi bazin electoral cu Geoană, iar el a răspuns cu o glumă.

„Nu l-am găsit la bazin. Nu era, aşa că nu îl împărţim. E bine, o să fie foarte mulţi candidaţi în perioada următoare, e un lucru foarte bun pentru democraţie”, a afirmat liderul PSD, care efectuase anterior şi o vizită la bazinul de înot al unităţii de învăţământ din Cornu.

Mircea Geoană l-a notificat marţi pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, că se va retrage din funcţia de secretar general adjunct al Alianţei începând cu 10 septembrie, a informat marţi nato.int.

Jens Stoltenberg a acceptat demisia, mulţumindu-i lui Mircea Geoană pentru activitatea sa timp de aproape cinci în această funcţie la NATO. Mircea Geoană este primul român care a deţinut funcţia de secretarul general adjunct al NATO, a mai precizat nato.int.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE