Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu: „Coaliţia îşi va duce mandatul până la capăt”. Când va fi învestit viitorul guvern

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat, vineri, că noul guvern al României va fi învestit în jurul datei de 23 decembrie, imediat după încheierea alegerilor parlamentare şi prezidenţiale.

Ciolacu a declarat, la Suceava că, până la învestirea noului executiv, va fi funcţională actuala coaliţie. Asta în ciuda aparentelor disensiuni dintre social-democraţi şi liberali.

„Considerăm că pe 23 decembrie va fi învestit viitorul guvern”

Marcel Ciolacu, premierul României: Cu adevărat România are nevoie de o stabilitate politică şi ne-am asumat această stabilitate politică. (...) Suntem într-un an electoral, e normal să fie şi astfel de declaraţii, dar coaliţia îşi va duce mandatul până la capăt. Considerăm că pe 23 decembrie va fi învestit viitorul guvern.

Președintele PSD a mai spus că formațiunea pe care o conduce ar fi dorit liste comune cu Partidul Naţional Liberal la alegerile din decembrie, însă a lăsat să se înţeleagă că liberalii nu au susţinut ideea.

„Avem un interes nu neapărat comun la aceste alegeri pentru că, de această dată, candidăm sperat”

Marcel Ciolacu, premierul României: Cred că am adus o coerenţă în actul de guvernare şi o diferenţă faţă de vechea coaliţie de dreapta, unde posturile de trăgeau din fes, unde certurile erau la ordinea zilei, unde se retrăgeau miniştrii din şedinţele de guvern şi nimic nu funcţiona. Cred că România nu doreşte asta. Suntem oameni maturi. Avem un interes nu neapărat comun la aceste alegeri pentru că, de această dată, candidăm sperat. Eu le-am arătat potenţialul unei candidaturi comune la alegerile europarlamentare. Au ales altă cale. O respect.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România. Pentru prima oară, toate cele patru rânduri de alegeri au picat în același an. Alegerile locale și europarlamentare au avut deja loc, pe data de 9 iunie. Când sunt organizate alegerile parlamentare și alegerile prezidențiale:

  • 9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;
  • 24 noiembrie 2024 - alegeri prezidențiale, primul tur
  • 1 decembrie 2024 - alegeri parlamentare;
  • 8 decembrie 2024 -alegeri prezidențiale, al doilea tur.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE