Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

„Manon Lescaut”, povestea unei iubiri celebre. Spectacolul a avut o reprezentație specială la Opera Națională București

La Opera Națională București, a avut loc o reprezentație unică. Pentru că din distribuția spectacolului fac parte artiști veniți special din Italia. O operă faimoasă de Puccini, decoruri splendide și o poveste de dragoste extraordinar pusă în scenă. Echipa Euronews România a fost la repetiția finală și a vorbit cu artiștii. 

Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la moartea compozitorului Giacomo Puccini. Opera sa, Manon Lescaut, adaptare după celebrul roman cu același nume, al Abatelui Prevost, este jucată în această seară la Opera Națională din București. Distribuția este specială, cu artiști veniți din Italia, iar spectacolul poartă semnătura unui regizor de operă faimos, Massimo Pizzi Gasparon Contarini. 

Massimo Pizzi Gasparon Contarini, regizor: „Povestea este despre o tânără de 20 de ani, avidă de bani, de bijuterii, de haine, oarecum precum influencerii din vremurile noastre. Și un student se îndrăgostește de ea, dar relația lor este una toxică, iar Manon nu poate schimba nimic în acest sens. Ea încearcă, dar comportamentul ei o duce către pierzanie, iar tânărul o urmează.” 

Alessandra Di Giorgio, soprană: „Mă simt exact cum sunt eu. Spun asta pentru că eu cred că rolurile din spectacolele de operă trebuie jucate ca și cum sunt despre tine însuți. Ca și cum tu ai fi pus în acele situații. Dacă te încarci cu toate acele emoții, intri în rol complet, te joci pe tine, joci ceea ce simți tu cu adevărat.” 

Andeka Gorrotxategi, tenor: „Mă simt mereu minunat, pentru că muzica este incredibilă. Și sentimentul pe care ți-l dă acest gen de muzică este unul foarte sensibil, puternic, care-ți ajunge la inimă.”

Nicola Farnesi, bariton: „Mă simt foarte bine că sunt aici, alături de colegii mei, și să cântăm împreună Puccini, o operă superbă a lui Puccini, o operă pe care o iubesc. Este un privilegiu pentru mine.” 

Reprezentația cu invitați speciali are loc după premiera spectacolului de sâmbătă seara, cu artiști ai Operei Naționale București. Din spectacol fac parte și corul și ansamblul de balet al Operei, iar conducerea muzicală este asigurată de dirijorul Tiberiu Soare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE